Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Imádjuk a kakaós csigát. Már egy csomó receptet kipróbáltam, de nem igazán sikerülnek. A tészta megkelesztéséig, a töltelék beletöltéséig és a felszeletelésig nincs semmi gond. Viszont nekem mindig annyira megolvad a cukor a töltelékben, hogy kifolyik a tepsi aljára az összes cukros kakaó, és a cukor karamellizálódik és megég az alján. Vagy ha nem ég meg mire kihül a sütemény a karamellizálódott megkeményedett cukortól olyan kemény lesz mint a beton, és ehetetlen. Szoktam alárakni sütőpapírt, volt hogy a tésztából raktam az aljára, így nem az alján, hanem a tetején bugyogott felfelé a cukros kakaó, és amikor kihült a süti a tetejére keményedett. Mi lehet a probléma? Aki tud segítsen!
Sziasztok!
Ha kakaós piskótatortából ki szeretném hagyni a 2-3evk kakaót,azt mivel pótoljam:liszt?,pudingpor?,keményítő vagy esetleg semmi???
Szia :D
én ezt úgy szoktam,hogy hulala, túró, és valamilyen gyümölcs, málna,szeder, ribizli... és isteni...
a mazsolát nem szereti a család :D
köszönöm, ha még eszedbe jutna nem hulalás, hanem főzős krém azt is megköszönném :D
Igen én is így szoktam csinálni,de a párom nem szereti... :(
köszönöm a segítséget...
Áldás a Hulala :D :D :D a sütögető nőknek :D
Jó keményre felverném a jól lehűtött hulala tejszínhabot .
Krumplinyomón átnyomnám a gesztenye masszát,majd a kettőt ősszekeverném és kész a finom gesztenyés krém.Nem esik össze.
hahóóóóóóó van még itt valaki???
S.O.S. segítség kellene, egy nagyon finom gesztenyés krémet szeretnék, ami nem vajas...és nem csömör :D sokat kérek mi?? :D :D :D
Köszönöm előre is :D piskótához kellene:D
Mint írtam is a receptben, nem volt több a porcukor 10 dkg-nál.
Elektromos habverővel vertem fel, de úgy csináltam másodszorra is, mint legelőször.
Az elsőnél nem csapódtak ki a "gyöngyöcskék", csak a második alkalommal.
Ez a fajta hab úgy jó, ha puha. Azt nem szeretjük, amiben sok cukor van, s szárítani kell a sütik tetején./ mint pl. a habcsók - nálunk az nem jön be./
Szia, ez nagyon szép! Mennyi, és milyen cukrot teszel bele, hogyan vered fel?
A habos tetejű sütikkel általában nekem is gondom van, rövid időn belül megnedvesedik, visszapuhul a hab. Ha tovább sül, akkor pedig "gumis" állagú lesz, így ezt a süteménytípust igyekszem mellőzni :)
Kedveseim!
Úgy érzem, hogy gyakorló nagymamaként már kipróbáltam sok süteményt, legtöbbjüket sikerrel készítem újra és újra.
Viszont most segítséget kérnék, hisz egy problémába botlottam.
Tojásfehérjéből készült habot tettem az almásbéles töltelékére, szerintem nagyon szépre megsült.
/fotó van róla a "Hmv.naplója"-ban, 486-os bejegyzésem alatt./
Ezen felbuzdulva tegnap ismét elkészítettem, de miután kivettem a sütőből, rövid idő múlva halvány karamell színű gyöngyök jelentek meg a hab tetején.
Mindent úgy készítettem, mint előzőleg. Nem tudom, hol lehet a hiba?
Az ízét nem befolyásolja.
Erről sajnos nem tudtam fotót készíteni, mert gyorsan szétkapkodta a család.
/tegnap délután bementem egy helyi cukrászdába, ott is megkérdeztem. A válasz: akkor fordulhat elő, ha már régi a sütemény, megizzad a hűtőben.
Ez hülyeség, nem is fogadtam el a választ, s ez nem tetszett az eladónak, aki szerintem nem is cukrász./
Sziasztok!
Tortába töltelékként szolgáló ganache krémet hogy kell csinálni? Egyszer próbáltam, de nem tudtam felverni a tejszínt a csokival... Segítsetek légyszi!
Köszönöm előre is!
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)