Sütemények tojás nélkül vagy kevés tojással (beszélgetés)
A drágának mondott Coopban a tojás M-es 890ft/10db.
Rizs, hagyományos A:749ft/kg, a B:709ft/kg.
Bizony lesz, akinek jelentősen emelik a bérét. Neki lesz mit aprítani a tejbe.
Mekkora aljasság. Erre bezzeg van pénz...
Én csak a sárgáját habosítom ki+ mascarpone.
Fehérjehabot nem, mert a felvert hab idővel összeesik, visszalényegül normál állagúvá, azt nem szeretjük. Még ha arra felszívja a piskóta, akkor sem.
Engem nem is az izgat legjobban, hogy meddig megy... hanem az, hogy ami ma pl. 1500 ft, az lesz-e újra 300?
Kizárt.
Na igeeen! 😞
Mocskos évünk lesz 2023! Azt most megmondom!
Te jó ég!😮
Mi lesz itt
Akkor most azt veszed, amire idáig sajnáltad a pénzt. 🙃
A háztartási keksz ára 3x több lett. Tavaly a kilós 399 ft volt akciósan. Most 1499.
Semmiben vagy nagyon minimális eltéréssel olcsóbb.
A Cirmi tej is ugyanannyi, mint a Mizo.
A margarinok, vajak, olajok, a kakaós csiga (tk és sima is 500)
A rizs is. A noname is ugyanannyi mint a Riceland. Vagy a dobozos üdítő. Régen a Hohes C drágább volt, mint most a Sió pl, de most a Sió is drágább. Mi a szar megy itt, azt nem tudom…😞😞
Most ,hogy írtad ,ráneztem a blokkra es tényleg igazad van.
Biztos elneztem valamit.
Bocsanat mindenkitől!
Neked Köszi!
Semennyi tojást nem használok évek óta, allergia miatt. Ahogyan lisztet és tejet,tejszármazékot.
Receptet azért nem írok, mert hagyományos süti ezek nélkül nincs. A tojásfehérje hatása nem pótolható, csak térfogatilag. De ha habról van szó, úgy sem.
Tésztalapokba általában elég 1 tojás, krémekbe nem szükséges. Omlós tészták, linzerek...talán csak a piskóta felejtős, és néhány kevert tészta. Szerintem keltekből is hanyagolható.
Értem ,azert kérdeztem ,mert meglepődtem volna ha máshol akció vagy kupon nélkül ,olcsóbb mint a Lidliben.
Köszi!
Linzerek, kelt tészták a mennyiségükhöz képest kevés tojással készülnek.
Margarint sosem használok, én vaj párti vagyok, az sem olcsó, de kelt tésztáknál helyettesíthető zsírral.
Szoktam késziteni keksz alapú tortát is, az is süzés nélkül megy és nincs egy fia tojás sem benne. A precíz mennyiségeket nem tudom, érzésre is tökéletes lesz.
Darált keksz és 5-10 dkg olvasztott margarin az alap, jól belenyomodva a tortaformába. (Pohár aljával szoktam, alatta sütőpapír lehet, ha esetleg ki akarjuk venni.) Ezt hűtőbe tesszük, míg kikavarjuk a másik részét: A tortába 3 nagy joghurt, cukor, és zselatin kell. Összemelegitjük, ha kihűlt a formába öntjük, és mehet a hűtőbe.
Ha megdermedt, bármilyen bogyós( vagy nem bogyós gyümölcs) levét zselatinnal átmelegítek, a gyümölccsel együtt hagyom lehűlni, ráöntöm a tortára, behűtöm és kész.
Elrontani lehetetlen, nem megenni szintén. :))