Súlyos gerincműtét után néhány évvel kapható-e még tb ellátásra valami, ami javíthatja, ill.fenntarthatja a mostani állapotot? (tudásbázis)
Nem a Lukácsról írok!
Mint említettem SZTK alapon ingyenes,ha reumatológus írja fel.Mivel gerincbeteg vagyok,3 műtéten vagyok túl,csak tudom fizettem e érte vagy sem...:)
Én az orfiba voltam,teljesen ingyenesen.
Egy másik ismerősöm Sopronban volt.Nem kellet fizetnie,csak a feleségének,neki is csak valamennyi %-ot
Szia!
Akinek közgyógya van,annak ingyenes.!
Nálunk ilyenekért alkalmanként 6-800ft-ot kérnek.A gyógytorna és a gyógymasszázs van ingyen sztk alapon.
Igen, fizetni kell, de 2500 helyett 800 Ft 2 órára a fürdő belépő (legalábbis a Lukácsban)
Azért nem mindegy, és 15 alkalomra adnak évente 2x.
Ilyen lehetőség biztos van, mármint, hogy olcsóbban jusson hozzá bizonyos dolgokhoz.
Nem is értem, hogy mehetett ingyen...
Minden kérdésedre az orvos a legjobb ember. A válaszokat csak ő tudja.
Szerintem keressétek fel és elmondja a lehetőséget.
Sok sikert!
Ha meg tudod, hogy intézik el az ingyenest, ird meg légy szives:)
Jobbulást a tesódnak, és drukkolok, hogy sikerüljön elintézni a lehetetlent is:)
De akkor vannak problémái, nem?
Ha vannak, akkor el kell menni dokihoz és mindenről kikérdezni!
Kezelések, uszoda, stb.
Itt mindenki máshogy tudja. Nekem pl. azt mondta a dokim, hogy évente egyszer jár uszoda bérlet, masszázs. De ezeknek nagy részét fizetni kell. Elmehetnék szanatóriumba is, de ott is fizetnem kellene. Derékfűző sincs ingyen, matrac sem és semmi.
Én nem tudom, hogy intézik el mások, hogy nekik ingyenes legyen. Esetleg leirhatnák!
Biztosan jár a testvérednek mindaz amit leírtál.
Fürdőjegyet, orvosi masszázst víz alatti tornát stb. a reuma orvos írhat ki, és meg kell mondani előre, hogy melyik fülrdőbe kéred.
Egy évben 2 alkalommal jár ez mindenkinek.
Nyugodtan menj el a reuma orvoshoz, és kérj füdőjegyet és amit még ajánl, csináld végig. Sokat segíthet.
De bármit felirnak semmi sincs ingyen!
A fürdőjegy kb. felét ki kell fizetni, valamint a masszirozást is és a segéd eszközöket is.
Ha jól van a tesód, akkor miért akartok ilyeneket igény bevenni?
Lehet, hogy van sok nem valós leszázalékolt, de a gerincbetegeket nem százalékolják le, mert ez népbetegség, igy ugyanazt kell fizetniük, mint az egészségeseknek.
Sosem fogom ezt megérteni. Miért akar valaki azért igénybe venni valamit, amire nincs szüksége?
A nénikémet csipőprotézissel műtötték néhány hónapja és mindent kell fizetnie a kis nyugdijából. A botot, a járókeretet mindent. Igaz nem a teljes árát, de fizetnie kellett.
Örüljetek neki, hogy nincs ilyenekre szükség!
Biztosan!
Csak vagy az ortopéd szakorvos,vagy a reumatológus szakvéleménye alapján!
Ha vissza tud menni oda,ahol műtötték,még az az orvos is írhat neki fel!
Szia.
TB által támogatott balneo és fizoterápiás kezelés mindenkinek alanyi jogon jár egy évben 2x15 (vagy 3x10) alkalmas kúra formájában. Ez minimális pénzösszegbe kerül.
De ugyanúgy kérhet gerincrögzítő medenceövet vagy bármilyen állapotot fenntartó vagy stabilizáló gyógyászati segédeszközt, melyet Ortopéd vagy Reumatológus szakorvos írhat ki, ha szükségesnek találja.
Ezeknek a segédeszközöknek meg van határozva, melyeket lehet évente, 2 évente kérni.
Az Reumatológus vagy Ortopéd szakorvoshoz háziorvosi beutaló szüksége. A szakorvos megvizsgálja és szükség szerint kiírja a kezeléseket a kért reumatológiára vagy a segédeszközt.
Remélem tudtam segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek gerincműtéte köztetek? Meddig tart a lábadozás? Mire kell felkészülni?
- Ti használnátok fenntartható eszközöket a műanyagok helyett?
- Alacsony kcal-os étrend mellett ha rendszeresen sportolok, sok vizet és zöldteát iszom akkor fenntartható a normális anyagcserefolyamat?
- Bérpótló juttatással egy időben kapható-e a GYES?
- Szülés gerincműtét után
- Csavarozós (fúziós) gerincműtét idősebb (60+) korban