Sült kacsacomb és kolbász recept
65 perc
A Sült kacsacomb és kolbász hozzávalói:
2 főre:
2 db pecsenye kacsacomb,
2 pár sütnivaló sertéskolbász,
étolaj, szárnyas fűszersó
A Sült kacsacomb és kolbász elkészítési módja:
A combokat átvizsgáltam és ha volt egy-két tolltok azt egy késsel eltávolítottam belőlük. Ezután lemostam meleg vízzel, majd a bőrös felükkel lefelé fordítva egy kisebb tepsibe helyeztem, a tetejét megszórtam a szárnyas fűszersóval, kevés kis étolajjal és már tettem is be a 250 C fokos sütőbe alsó-felső sütésre. 20 perc után megfordítottam a combokat, a felső bőrös felüket is megfűszereztem majd újabb 15 percre visszatettem a sütőbe. Ezután visszavettem a hőfokot 180 C fokra és a kolbászokat is a kacsacombok mellé helyeztem. Sokan nem tudják, hogy akkor nem durran szét a sütőkolbász, ha 2-2 db fa fogpiszkálót szúrunk beléjük darabonként. Ezt követően 15 percre visszahelyeztem a tepsit a sütőbe. Majd megfordítottam a kolbászokat és újabb 15 percre visszahelyeztem a tepsit a sütőbe. Ezzel tökéletesre sültek a kacsacombok és a kolbászok is. Köretként ezúttal kukoricás barna rizst készítettem. Almás-aszaltszilvás párolt káposztával kínáltam. (https://www.hoxa.hu/alessandro-kedvenc-almas-aszaltszilvas-recept) Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 26. 20:16
A sült kacsacomb és kolbász elkészítési módja és hozzávalói.