Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Sült kacsacomb és kolbász recept

Sült kacsacomb és kolbász recept

Elkészítési idő 65 perc

A Sült kacsacomb és kolbász hozzávalói:
2 főre:
2 db pecsenye kacsacomb,
2 pár sütnivaló sertéskolbász,
étolaj, szárnyas fűszersó


Sült kacsacomb és kolbász

A Sült kacsacomb és kolbász elkészítési módja:
A combokat átvizsgáltam és ha volt egy-két tolltok azt egy késsel eltávolítottam belőlük. Ezután lemostam meleg vízzel, majd a bőrös felükkel lefelé fordítva egy kisebb tepsibe helyeztem, a tetejét megszórtam a szárnyas fűszersóval, kevés kis étolajjal és már tettem is be a 250 C fokos sütőbe alsó-felső sütésre. 20 perc után megfordítottam a combokat, a felső bőrös felüket is megfűszereztem majd újabb 15 percre visszatettem a sütőbe. Ezután visszavettem a hőfokot 180 C fokra és a kolbászokat is a kacsacombok mellé helyeztem. Sokan nem tudják, hogy akkor nem durran szét a sütőkolbász, ha 2-2 db fa fogpiszkálót szúrunk beléjük darabonként. Ezt követően 15 percre visszahelyeztem a tepsit a sütőbe. Majd megfordítottam a kolbászokat és újabb 15 percre visszahelyeztem a tepsit a sütőbe. Ezzel tökéletesre sültek a kacsacombok és a kolbászok is. Köretként ezúttal kukoricás barna rizst készítettem. Almás-aszaltszilvás párolt káposztával kínáltam. (https://www.hoxa.hu/alessandro-kedvenc-almas-aszaltszilvas-recept) Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Karácsonyi receptek


A sült kacsacomb és kolbász elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook