Stroke után!Általános gyengeség, meddig normális? (beszélgetés)
Az én Nagyim télen kapta a 2. stokját. 6 hétig csak feküdt és gyógytornász járt hozzá minden nap. Aztán 2 hét múlva már járt járókerettel, 2 hónap múlva bottal. Sokat segített a gyógytornász, a maszírozás, a mindennapi séta, a rendszeres evés, és sok folyadék.
Lassan, de biztosan jobb lesz minden nap, ha figyeltek rá és foglalkoztok vele. :)
Jobbulást kívánok! :)
Szia, az én nagymamámnak márciusban volt sroke-ja. 1 hónap még nem olyan sok idő, ez egy lassabb gyógyulási folyamat. Nagyim a bal oldalát alig tudta mozgatni, most meg már bot nélkül jár! Közben eltelt mondjuk pár hónap. Vele gyógytornász foglalkozott, és nagyon nagy segítség volt neki, ha jól emlékszem, a kórházból hazakerülése után (1 hónapig bent volt) hetente egyszer jött hozzá a gyógytornász, aki különböző láb- és kar-mozdulatokat/gyakorlatokat mutatott neki, amit aztán egyedül is gyakorolt. Napról napra, hétről hétre javult az állapota!
Esetleg ti is megpróbálhattok érdeklődni háziorvosnál pl., mert a torna mindenképp jót tesz (ha nem is jön házhoz a gyógytornász, biztos lehet beutalóval ilyen tornára járni.)
Jobbulást anyukádnak!
Elvileg masszíroztatni kell a sérült oldalt.
Az én anyukámnak májusban volt stroke-ja, de ő le is bénult.
Elvileg masszíroztatni kell a sérült oldalt.
Az én anyukámnak májusban volt stroke-ja, de ő le is bénult.
További ajánlott fórumok:
- 8 általános után is jár az ingyenes első szakma?
- Természetgyógyásznak az általános orvosi elvégzése után lehet tanulni?
- Gyökérkezelés után, napokig tartó elviselhetetlen fájdalom. Mennyire általános?
- Valaki tapasztalt Covid után hetekig tartó gyengeséget, szédülést?
- Fájásgyengeség miatti császár után lehet még természetesen szülni? Mitől alalkul ki?
- Hányás után két nappal gyengeség. Mit lehet enni?