Gyökérkezelés után, napokig tartó elviselhetetlen fájdalom. Mennyire általános? (tudásbázis)
Szia!
Ha ez azóta is így van, akkor tuti nem lett minden ideg eltávolítva, érdemes lenne visszamenni.
szimo, bár kicsit későn írok de azért hátha.
Én most csináltam végig 2 hónap alatt egy ilyet, ráadásul hátsó felső fog, elég durva volt.
Nekem kezelés után ideiglenes tömést tettek bele, ami ugye egy darabig málik. 1 óra után már ehetsz bármit, semmi gond, az ideiglenes tömés megvédi a fogat, többnyire nem esik ki (ha pedig igen, akkor vissza a dokihoz). Érzéstelenítőt sem kértem, csak a legutolsónál (ma elég meleg volt, lehet emiatt sokkal érzékenyebb volt) Szóval nem vészes, csak "fura" érzés egyébként. Sőt utána sem fáj, csak olyan "fura" érzés :D Aki volt, az tudja mire gondolok. Viszont örülök, h. belevágtam, körzeti húzni akarta volna, így mentem magánhoz. (no meg 1 hét elviselhetetlen fájdalom után)
Tegnap estem túl egy gyökérkezelésen, én is rögtön rákerestem a neten, hogy mennyire fog ez utána fájni. Mivel itt elég sok elrettentő példát olvastam, gondoltam biztatásként leírom, hogy nekem gyökérkezelés után mikor kiment az érzéstelenítés hatása fájt egy kicsit és még másnap is, de ez már fájdalomcsillapítóval simán elmúlt.
Gyökérkezelésnél annyira elérzéstelenítették a fogam hogy semmit nem éreztem, olyan volt mit egy sima fogtömés.
Halo!
Masodik alkalommal voltam gyokerkezelesen, most is mint az elsonel azaz utana sirogorcs kerulget.
Oriasi fajdalom van. Azt mondta a doki, hogy nem 100% sosem a gyokerkezeles eredmenyessege.
Oblogettem mar palinkaval, kataflan, stb stb
ilyen nincs ekkora brutal fajdalom.. :(
Kedves Tina!
Én épp most járok fogászatra.Nekem egyszerre négy fogamat gyökérkezeltek.Az én orvosom nem egyszer hívott vissza,mert azt mondta,hogy akkor biztonságos a tömés,ha teljesen elmúlik a gyulladás a gyökérből.Először a kezelés után fertőtlenítőszert kaptam a gyökérbe és így zárta le a fogamat egy ideiglenes töméssel.Egy hét múlva kellett visszamennem a rendes tömés miatt és akkor mégegyszer kitisztította a biztonság kedvéért.Nekem sem a kezelés nem fájt ,sem utána nem volt problémám vele.Nekem az egész fogsorom csinálják 3 hónapja,egyszer éreztem fájdalmat igazán,amikor 5 fogamat húztak,azt is csak a gyógyuláskor.Szerintem fogorvosfüggő is a kezelés.Érdemes egy kis pénzt szánni rá,mert sajnos időhiány és rutinkezelések miatt a szakrendelésen nem kaphat az ember mindig olyan ellátást.Tisztelet a kivételnek.Nekem 8 éves korom óta van koronám,tapasztalatból beszélek.
Kívánom,hogy mihamarabb rendbejöjj.
Szép napot.
Szia!
Nekem is fájt, gyökérkezelés után, az egyik fogam, éjszaka már annyira, hogy ügyeletre mentem.
Ott a doki írt fel antibiotikumot, mert már dagadt fel a fejem, ő is kitisztította, meg érzéstelenítőt adott.Így tudtam aludni éjszaka.
Na meg cataflamot írt fel.
De így is sztem egy 4.5napig bogyón éltem.
És elvileg jól volt kiidegelve:-((
Úgyhogy megértelek.
Anita
Ez nem jó valószínű,hogy nem sikerült a kiidegelés.
Menj vissza és mond el a dokinak.
Nem szabad fájni!
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Csevegjünk az általános iskolásokról!
- Rettenetes fogfájás gyökérkezelés után. Tudnátok ötleteket adni, hogy mitől múlna el a fájdalom?
- Fejfájás, gyomortájéki fájdalom és lefekvéskor jelentkező elviselhetetlen szédülés és hányinger.Mire utlahat?
- Fájdalom gyökérkezelt fognál