Stratégiai társasjáték (beszélgetős fórum)
Ma beszereztem egy Labirintus társast itt, remélem tetszeni fog neki :)
A többi közül azt hiszem a Catan lesz, még arra lennék kíváncsi hogy a kiegészítők közül melyik jó? Olvasás alapján a Tengeri utazó és a Felfedezők és kalózok szimpatikus.
Catanra vagy carcassone-ra szavazok. Ezeket venném majd, ha eljutunk odáig a gyermekkel
Ugyan nem kifejezetten stratégiai, hanem inkább logikai játék, amiben szerepe van a stratégiának is... de én egy 7,5 éves mellett abszolút a Labirintusra tenném a voksomat... esetleg a Mesterek labirintusára.
A "csapat" tagja a 7.5 éves lányom is :) tehát annyira azért nem vagyunk vérprofik, de nagyon ügyes, simán játszik ilyen játékokat, tehát semmiképpen nem junior változatot keresek.
A Rizikó ettől függetlenül szerintem nem neki való még.
A Capitaly kb. ugyanaz mint a Monopoly ha jól emlékszem, ugye?
A Catan telepesein, Carcasson-on, Puerto Rico-n és a 7 csoda társasjátékon gondolkozom, de egyet kellene tudnom választani :)
Catan telepesei + a kiegészítők, Hotel, Capitaly, Rizikó, Carcassonne
most hirtelen ezek jutottak eszembe
Tudtok ajánlani jól bevált stratégiai társasjátékot?
Az Alhambrát sok kiegészítővel, a Ticket to ride Europa-t ill. a Monopoly-t rendszeresen játsszuk, hasonlóan érdekes, változatos játékot keresnék.
Általában hárman játszunk, tehát olyan kell ami hárman is élvezetes.
További ajánlott fórumok:
- Elnyomott Nő. Kinek milyen stratégiája van ellene?
- Van stratégiád zombik ellen?
- Milyen társasjátékokat tudnátok ajánlani 18-25 évesek számára?
- Milyen családi társasjátékot ajánlanátok?
- Lányom (6 és fél éves) társasjátékozásban nem bírja ha veszít. Hagyni kell nyerni? Meddig?
- Milyen Rizikohoz hasonló stratégiai (asztali) társasjátékot ajánlotok?