Stephen King filmek közül van kedvenced? (beszélgetős fórum)
1. Búra alatt 1-2
2.Végítélet 1-2
3. Az 1-2
Filmben: Álomcsapda, Kedvencek temetője 1-2, Halálsoron, Remény rabjai, Atlantisz gyermekei, Titkos ablak, titkos kert .
Könyvben pedig a Mobil, "Az" és a Halálos árnyék, Borzalmak városa és még sorolhatnám.
Amúgy számtalan könyvét olvastam, és szerintem kevés olyan megírt regénye van ami megfilmesítve megközelíti a könyvet.
Egyetertek, konyvben sokkal jobb. A sajat szemunk elott elevenedik meg a tortenet. Cszzzz mondjuk amikor a ragyogast olvastam otthon este! egyedul!(en hulye) utana gondolkoztam, hogy hogyan is kene kimenni pisilni..
Amugy olvastam, hogy SK a remkoppantokat allitolag total kabszer es alkoholmamorba irta.., hatnemtudom , szerintem 20 atlag ember jozanon se tudta volna azt osszehozni..
1:Halálsoron
2:Remény rabjai
3:Álomcsapda
Tortúra. Mondjuk a Halálsoron is tuti volt ;(
Könyvbe csakis a Setét Torony, teljesen rabul ejtett, jó lenne ha abból is készülne film! És lenyűgöző a rengeteg összefüggés egyes könyvek között (ami akár 10-20 év különbséggel született)!!! Gondolok itt pl. A sárkány szeme varázslója Flagg ugyanaz a "gonosztevő", mint a Végítélet Randall Flaggje és a Setét Toronyban a feketébe öltözött ember...Hihetetlen...
Régi topik, de most dobta fel nálam.
Nagyon szeretem Stephen King könyveit, írásait, de a horrorfilmektől félek. Soha nem is nézek ilyeneket. Érdekes, mert ha olvasom, akkor nincs gond, más az, ha "készen kapja" az ember, nem a képzeletére van bízva.
Éppen ezért csak néhány filmet néztem meg, ami a könyvei alapján készült, de Halálsoron nagyon megrázó, talán ez visszaadta némileg az eredetit. A Rémkoppantók könyvben az egyik kedvencem, de nagyon rossz a filmbeli változat, teljesen elferdítették a történetet, nem szerettem.
Nekem ezek a filmek tetszettek:
Borzalmak városa
Néha visszajönnek a többiért
Ellen Rimbauer naplója
Ragyogás
A nagy kedvencem a Halálsoron. Bár a S.K. regények leginkább könyvben jók, így is szinte látod, amit olvasol.:) Filmen a legtöbb nem, vagy másképpen jön át.
Könyvben az egyik legjobb (számomra): A ragyogás.
Tuti film a Kedvencek temetője /a könyv címe Állattemető/, de tetszik filmen a Sorvadj el és a Halálsoron is :) A Sorvadj el c. könyvet még Richard Bachman néven írta :)
Könyvben jó a Ragyogás, a Holtsáv, a Cujo :)
A Ragyogásnak filmen kétfajta változata van, az egyik Jack Nicholson főszereplésével készült film. King csak az egyiket ismeri el, mint sikeres adaptációját a könyvének.
A Duma key könyv annyira nem jött be, a Tűzgyújtó 1-2 viszont könyvben és filmen is jó volt :)
A Bilincsben könyv kicsit vastag ahhoz képest, hogy jórészt három nap eseményeit írja le, számomra nem volt elég mozgalmas és misztikus...
A Tortúra frusztráló volt számomra /filmen láttam/, emiatt könyvben nem is olvastam már.
Az éjszakai műszak és a Mindig visszajönnek a többiért c. filmek nem jöttek be egyáltalán, könyvben nem olvastam.
Az Álomcsapdát filmen láttam, nagyon tuti :)) Sajnos a Fűnyíró emberről ez már nem mondható el :(
A Borzalmak városa könyvben nagyon tetszős volt, mint ahogy a Sárkány szeme is :)
A Hasznos holmik elmegy, az Évszázad viharát viszont nagyon kedvelem /még csak filmen láttam) :)
A Halálos árnyék és a Rémautó nekem annyira nem jött be (filmen), kicsit kiszámítható a végük és nem annyira fordulatosak, bár a könyvet még nem olvastam.
Az Ezüst pisztolygolyók c. filmet is néztem, régen jónak számíthatott, ma már inkább gagyi :(
A Dolores regényben nagyon tetszős volt :)
A Végítélet filmen nem annyira jó szintén, mai szemmel egy gagyi zombis film szerűség...
Az Alvajárók nagyon tetszett filmen, az AZ és a Rémkoppantók nem, pedig azok elég híresek...
A Rózsa vére filmen elég hosszú és vontatott.
Jónéhány King-regényt csak könyvben érdemes elolvasni, a filmes adaptációk sokszor kudarcélményt okoznak...
Egyetértek, a Tortúra az nagyon szuper! Én először a könyvet olvastam, és hát olyan izgalmas volt, hogy nem tudtam letenni!
Filmen pedig a "Sorvadj el" a legnagyobb kedvenc. Azt láttátok?
Tortura,Túzgyújtó,A boszorkánylány és
ami nekem nagyon tetszett az a Sárkány szeme,a Talizmán.