Spórolási ötleteket keresek (beszélgetés)
Nem akartam leírni azokat amiket te ideírtál. De bizony én is erre gondoltam! Csak már nem akarom szítani a kedélyeket. Tény, hogy az itthoni bérekből nagyon sokan nem tudnak boldogulni, csak éppen hogy megélni. Gyerekekkel pedig sokkal nehezebb az élet. Családbarát országban...
Nőknek pedig sokkal rosszabb a helyzetük, sokszor a fizetésük is.
Most is azt mondom, hogy egy nő, aki anya, feleség, munkavállaló két gyerek mellett, a napi teendők háztartás vezetése, gyerekekkel tanulás, különóra, takarítás, mosás, főzés, vasalás, saját magára fordított idő stb. Még ha a férj besegít is - sok a másodállás. Megbosszulja, hogy nincs otthon és mindig hulla fáradt.
De persze mindenki maga tudja és a muszáj nagyúr. Ötletem nincs. Igy is sokat spórol. Külföldre menni talán? Mert, hogy itthon elmenni egy másik kerületbe, városba, vidékre, hát nem tudom.
Ha nem nagyon akar változtatni semmin, akkor sehogy.
Gyerekek mellett ez nem is olyan egyszerű.
Igen, ez így van. Nem mindegy, ki hol, milyen szakmában dolgozik. Nagyon nagyok a különbségek.
A bérek nem, de az árak emelkednek alaposan.
Jucika is tesz érte, csak a munkájuknak nem sok az értéke.
Majd ha valóban jobban szeretnének élni, elgondolkodhatnak mi legyen. Lehet, én is költöznék.
Sokakban van is! Kevés gyerek is születik ezért. Vagy más országban, és nem itt.
Nem mindenki olyan szerencsés, mint te.
Nem én szabályozom a béreket...
Ha erre vár a kérdező?!? 🙈🙈
Tudom, hogy igazad van, de erre itt nem sok a lehetőség.
A gyerek csak addig kell, míg megszületik... állam bá' utána nem foglalkozik a jólétükkel. Ja de, ha elég jómódúak. :(
Én is azt mondom a gyerekeimnek, tanuljanak nyelvet, mert szükségük lehet rá. Az unokáimnak meg pláne.
Nagyon jól tetted, hogy erre költötted a pénzed!
Akárhogy is nézzük, ma a pedagógusokat sem becsülik meg anyagilag.
Aki nem hagyja el ezt a pályát, erre számíthat és ennyi.
Nem családbarát az ország, de inkább nem munkavállaló barát... :((((
Kevés pénzből úgy ahogy meg lehet élni, na de spórolni?
"Az a szegény, aki többre vágyik, mint amije van."
Márpedig az ember szeretné jobbá tenni az életét.
Ezt mondja mindenki, nem mondasz újat. Persze, hogy a bevételt kell növelni. Okos vagy:)
Halásszák és ott is annyit kap. Mondjuk pár ezer ft differencia lehet, de nem számottevő.
További ajánlott fórumok:
- Hálapénz helyett - ötleteket keresek
- Tetoválás halványításra keresek véleményeket, ötleteket!Házi praktika valakinek?
- Elhagyott, romos helyeket keresek fotózás céljából. Tudnátok ötleteket adni?
- Nappaliba való ötleteket keresek
- Könnyen nemezelődő, göndör hajra keresek fésüléskönnyítő ötleteket:)!
- Epediéta ötleteket/recepteket keresek epebetegeknek