Spanyol ráksaláta recept
A Spanyol ráksaláta hozzávalói:1/2 kg főtt rákhús vagy rákfarok
2 nagy narancs
1 kis fej saláta
1 fej, karikára vágott lilahagyma
2 evőkanál vörös borecet
3 evőkanál olívaolaj
1 tört fokhagymagerezd
A Spanyol ráksaláta elkészítési módja:
A rákot megtisztítjuk. A narancsok két végéről levágunk 1-1 akkora darabot, hogy a húsa kilátszódjék. Kis éles késsel a narancsokat a fehér részét is levágva meghámozzuk, egy részét a díszítéshez lereszeljük. A narancs húsát vékony cikkekre szabjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és 6 tányért kibélelünk velük. A rákot, a hagymát és a narancscikkeket ráterítjük. Az ecetet az olajjal, 1/2 kiskanálnyi reszelt narancshéjjal meg a fokhagymával jól záródó tetejű kis üvegben alaposan összerázzuk, a salátára öntjük, és friss kenyérrel azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. aug. 27. 13:31
A spanyol ráksaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.