Spániel. A tiétek is büdös? (beszélgetés)
Nem tudom, aktuális-e még a probléma:
Jellegzetes spániel betegség az úgynevezett ajkredő-gyulladás. Kétoldalt az ajakszél melletti bőrredők a pangó nyáltól és ételmaradéktól begyulladnak. Igen büdös lesz ettől a kutya, szag alapján meg lehet találni a lakásban. A gyógyszeres kezelés általában eredménytelen, kétoldali ajakplasztika műtét a végleges megoldás.
Nagyon úgy látszik, hogy kétféle spániel van, az illatos és a kevésbé illatos.
Ezek szerint mi megszívtuk.
De azért a füles ötlet az jó, el fogom mindenképp vinni az orvoshoz, hogy vizsgálja meg jobban a fülét. Mintha tényleg onnan jönne a szag.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, az együttérzést :), a tanácsokat.
Legyetek boldog kutyások 2010-ben is.
Nekem magyar vizslám van,semmi szaga/még kutyaszaga sem/olyan az illatA MINT AKI MEGPUSZILJA...tENYÉSZTÉSI KÉRDÉS AZT MONDJÁK..
A petárdáktól egyáltalán nem félt tegnap,simán lehetett sétáltatni szár nélkül a puffogás közepén:)
De miutá Borinak semmi szaga sincs,a tiédnek meg nagyon erős,feltételezhetjük ,hogy egyedenként más és más ez a ktyaszag dolog...Meg ha állatorvos is látta emiatt gondolom nagy baja nem lehet:)
De azért tényleg sajnállak benneteket,hogy emiatt nem tudjátok őt igazán szeretni..MI a miénket állandóan puszilgatjuk...
Bűzmirigyet kb havonta ki kell nyomatni, de attól én úgy tudom nem a kutty, hanem a kakijuk lesz büdösebb csak.
Attól, hogy a spanik a vadászkutyák közé tartoznak nem jelenti azt, hogy nem ilyedhetnek meg hangosabb zajoktól. Ez nem a fajtától függ.
Igen. Állatorvos is megcsinálta, meg egyszer a kozmetikus, de ebben nem vagyok biztos, oda a lányom hordja, elvégre az ő kutyája.
Tkp. azért nyitottam ezt a topikot, mert tegnap egész este-éjjel bent volt a lakásban az ártatlan, hat lóval se lehetett volna kivonszolni, annyira fél a tüzijátéktól. Méghogy vadászkutya... :)))
Ugyhogy penetráns esténk volt..:)))
Szia!
Nekem is spánielem van és ő sem büdös,sőt a házba már volt másnak is és az övék se volt büdös.Imádom a spánikat mindig is nagyobb figyelmet szenteltem rájuk mint más fajta kutyára.És eddig senki nem mondta,hogy büdös lenne a kutyája.
Írtad hogy vadászkutya,attól nem kellene büdösnek lennie.
Én a helyedbe elvinném egy másik állatorvoshoz,kitudja milyen betegsége van vagy lehet egy különleges samponnal mindent meglehet oldani.Az,hogy büdös annak oka van,biztos nem elnyomni próbálnám,hanem megkeresni az okát.Ha meg nincs semmi baja,akkor marad a kutyaparfüm.(talán segít).
Sok sikert.
Nekünk is van spániel, de egyáltalán nem büdösebb mint a többi kutya. Lehet a kaja nem jó amit kap. Amúgy sem túl szerencsés házikosztot, konzervet és tápot adni nekik. Vagy csak házikoszt heti egyszer főtt zöldségekkel, vagy pedig kutyakaja.
A yorkiem viszont benti kutya, ezért vettünk neki kutyaparfümöt. Mindig jó az illata, és az ő orrát sem zavarja.
szia
a barátnőmnek van spániele, az is büdös. Nem is értettem soha. Nekem egy ir szetterem van, vele soha nem volt ilyen gond. Édes az a kis spániel, de már azért nem engedem az ölembe, mert büdi.
Szia!
Egyszer egy kerti grillezésre voltunk hivatalosak, ahol két ilyen kutya rohangált körülöttünk! Mikor először megcsapott a belőlük áradó bűz, azt hittem csak pillanatnyi állapot lesz, valamit szagot arra hozott a szél.. Ám, nem! Újra és újra megcsapott! Mire rájöttünk, hogy a két kutyából jön! Undorító volt! Alig ettem valamit! Pedig azokat is gondozták és a házba is bementek. De nem tudom, hogy tudják elviselni a bűzüket nap mint nap...?
Sziasztok. Van egy négy éves spániel szukánk. Kicsi kora óta eszméletlen büdös. Mindig volt kutyánk, van fogalmam a kutyaszagról, de ez a szerencsétlen állat kibírhatatlan. Rendszeresen fürdetjük, a szaga miatt még gyakrabban is, mint kellene, járunk kozmetikushoz három havonta, tisztítjuk a fülét is rendesen, száraz tápot is kap hogy rágjon (a fogkő miatt), meg konyhai maradékot, meg húsos kutyakaját is, szerintem jól ellátjuk. Naphosszat az udvaron tekereg, van kialakítva hely neki a pincében. A lakásba is gyakran beengedjük, a gyerekek szeretnének vele játszani, többet foglalkozni, de sajnos semmi örömünk nincs benne a szaga miatt.
Az állatorvos is többször megnézte, egyszer leszedte a fogkövét, de azt mondta, hogy nincs mit tenni, fogadjuk el, hogy ilyen.
Valóban nincs mit tenni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne 8 hónapos spániel kölyökkutyát leszoktatni, hogy ne kaparja a bejárati ajtót?
- 10 éves spániel kanomnak váladékozik a végbélnyílása, kissé véresnek látom és nagyon kellemetlen szagú, mitől lehet?
- Cocker Spániel tulajdonosok tapasztalatai
- Szerintetek a Basset Hound vagy az Angol Socker spániel kutyus a jobb? :)
- Eltűnt a fórum amit indítottam egy spánielről, nem értem hogy miért.
- Mennyire ismertek Magyarországon? Papillon, Cavalier King Charles Spániel