A sörös dobozt hova kell dobni? (tudásbázis)
Érdekes, hogy ennyire nem egységes ez a dolog.
A faluban, ahol lakom (és amely annyira köcsög, hogy képtelen vagyok birtokos raggal illetni) nemhogy több színes kuka nincs, de még a műanyag hulladékot sem szállítják el rendszeresen.
Ha mégis, akkor nekem kell átlátszó zsákba gyűjtenem, és minden harmadik hónap szemétszállító napján kitennem. Állítólag ilyenkor két kocsi jár. Látni még nem láttam, mert nem figyelem korán reggel a kukásautót.
A múltkor nagy nehezen sikerült kitenni a megflelő napon a hónapok óta gyűjtögetett műanyagokat, de itthagyták a zsákot.
Azóta nem érdekel a dolog, és a sörösdobozt is a sima kukába dobom. Arra egyébként sem volt eddig sem más lehetőségem.
Boszi: Köcsögfalván csak egy maszek hulladékgyűjtögetőnek tudnám odaadni, de annyi sört nem iszom, hogy érdemes legyen.
Nálunk van kék és sárga kuka.
A műanyag ,az alumínium és üveg ebbe dobandó.
További ajánlott fórumok:
- Kapsz egy dobozt, mi van benne? :)
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Hol lehet kapni fából készült teafilter tároló dobozt?
- Szavatosság érvényesítésénél kérhetik a cipős dobozt is?
- Szerintetek ebbe a receptbe kis doboz vagy nagy doboz johurtot kell tenni? Mert 3 dobozt ír, de az nincs ott hogy nagy vagy kicsi.
- Postán lehet kapni csomaghoz dobozt?