Sörös-rozmaringos csirkecomb almaágyon recept
90 perc
A Sörös-rozmaringos csirkecomb almaágyon hozzávalói:
4db csirkecomb
6-8db alma
2dl sör
fél kk. őrölt rozmaring ( vagy 1-2 szál friss rozmaring)
só
bors
fokhagyma
A Sörös-rozmaringos csirkecomb almaágyon elkészítési módja:
Az almát megmosom, kicsumázom, felaprítom. A csirkecombokat megtisztítom, sózom, borsózom, csipetnyi rozmaringgal megszórom (óvatosan vele, mert nagyon intenzív az íze!!!!). Egy tepsiben kevés olajon fehéredésig sütöm a combokat (néhány perc), majd ugyanebbe a tepsibe beleteszem a feldarabolt almákat, a húst erre ráhelyezem, tetejére vékony fokhagymaszeleteket teszek, meglocsolom a sör felével, lefedem alufóliával ( a matt felével, mert ez párol) és mehet a sütőbe. Többször kiveszem és meglocsolom a húst a pecsenyelével, mert így lesz porhanyós és finoman fűszeres egészen a csontig (nnnyammm). Amikor megpuhult, meglocsolom a maradék sörrel és nagy hőfokon most már fólia nélkül megpirítom a tetejét (max. 8-10perc).
A sütő közepes erősségű legyen, nekem gázsütőm van, ezen 4-es erősségűn sütöm, a pirítást 8-on végzem.
Ha rozmaringszárat használok fűszerezésként, azt még a hús hirtelen kisütése előtt picit megfuttatom az olajon (így kiadja az ízét), majd ugyanebbe az olajba teszem a húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d4ae7d0bb0, 2008. dec. 8. 12:49
A sörös-rozmaringos csirkecomb almaágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.