Somlói fincsi szelet recept
A Somlói fincsi szelet hozzávalói:Sárga piskótához
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 tojás
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
Barna piskótához:
4 tojás
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
4,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
A Somlói fincsi szelet elkészítési módja:
A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és a csokoládépuding. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
A mázat zacskóba öntöttem és az egyik sarkát kicsit kivágtam és úgy csorgattam a hab tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 14. 09:23
A somlói fincsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.