Soknás-baconos rakott tészta recept
A Soknás-baconos rakott tészta hozzávalói:20 dkg száraztészta
5 dkg bacon
3 dl tejföl
2 db tojás
2 ek zöldfűszer
1 db kaliforniai paprika
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt bors
5 dkg reszelt sajt
A Soknás-baconos rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon, lobogó, sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve, pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt, egy tálba öntjük. Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors. A tojásokat kettéválasztjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is. A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk. Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk, egy jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 17. 08:43
A soknás-baconos rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.