Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Sokat agyalok és túlgondolok mindent fórum

Sokat agyalok és túlgondolok mindent (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

febr. 2. 13:00

Nemrég láttam ezt a könyvet:

Amanda Montell: A ​mágikus túlgondolás kora

Érdekesnek tűnik.

febr. 2. 11:09

Úgymond az érzelmeket kicsit háttérbe kell szorítani, elővenni a "józaneszünket", hátra lépni egyet a problémától.

És olyan dolgot csinálni, ami leköti annyira az agyat, hogy nem tud mással foglalkozni.

Ha segít a társaság, akkor keress valakit, akivel tudsz kicsit beszélgetni vagy kikapcsolódni és másra terelni a figyelmet.

A problémától függően vagy keresni kell rá reális megoldást vagy ha tehetetlen vagy és nem rajtad múlik, akkor elengedni. Ez hosszú folyamat, hogy átállítsuk az agyunkat, a látásmódunkat.

Magamból tudok kiindulni, szintén kattogós, agyalós vagyok. Megtanultam, hogy azokat a dolgokat, amin nem tudok javítani/változtatni, elzárom és nem foglalkozom vele. Fiatalon nem ment egyáltalán, most így közel 50 évesen egészen megbirkózom vele.

Jóga és meditáció is segíthet.

Valami ilyesmire gondoltam

[link]

febr. 2. 08:31
Keress magadnak elfoglaltsagot, ami lekot!
febr. 2. 08:30
"nagyok csípem" helyett javítok: "nyakon csípem"
5. Nemer Eszti (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 2. 08:29

Feltételezem, hogy a túlgondolás miatt nem érzed éppen jól magadat a bőrödben.

Én ilyenkor, "nagyok csípem" ezt az állapotot és megálljt parancsolok. Mintha egy kívülálló személy látná mindezt, aki által tudatossá válok és a saját jól felfogott érdekemben lazítok, igyekszem megmaradni mindig az adott pillanatban és egyszerűen csak úgy szemlélődök. Kicsit az egómat háttérbe szorítom.

Próbáld ki, gyakorold sokat, és még az is lehet, hogy nem kell külső segítség.

Csak pozitívan!

4. Any73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 2. 06:10

Szerintem se tedd!

Komoly "pszichés" problémákhoz vezethet, ami megbetegítheti az egész szervezeted!

Ha PL.valamitől szorongsz,.......

Inkább, még időben keress fel, egy Szakembert.

febr. 2. 05:39
Ne tedd.
2. Myra
febr. 1. 20:26
Talán inkább foglald le magad valami értelmes elfoglaltsággal.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook