Sokan függenek anyagilag a társuktól... (beszélgetés)
Ez abban az esetben állja meg a helyét, amikor a kapcsolat rendben van.
De ha beüt a mennykő, mert megromlik a kapcsolat, nem biztos, hogy hirtelen lépni tud az, akinek el kell gondolkoznia azon, hogyan tovább, mi lesz a gyerekekkel, hol talál megfelelő albérletet, stb.
Végtelenségig lehetne írnom a miérteket, hogy vajon mi az oka annak, hogy valaki nem lép ki egy megromlott kapcsolatból.
Tuti nem azért, mert azt várja, hogy eltartsák- Nem is azért, mert jó ez így neki. Olyan sok összetevője van ennek. Azt nem értem, hogy valaki ezt nem tudja elfogadni.
Nem a saját példámat emlegetem. Nem emiatt "védem" a kényszer szülte "megalkuvókat".
Én pedig úgy gondolom, hogy minden ember saját maga lép bele egy kapcsolatba. De hogy mi lesz a vége, senki nem tudja előre.
Nem gondolom, hogy az az általános, hogy valaki azért marad egy megromlott kapcsolatban, mert az annyira kényelmes lenne neki. Meg hogy "eltartja a másik".
Kilépni egy megromlott kapcsolatból nem olyan egyszerű. De ezt már írtam az. 5. hozzászólásomban, amire reagáltál.
Hidd el, nem mindenki kifogást keres, hogy miért nem lép.
Nem ítélkezem. A gondolataimat írom a témával kapcsolatban. Mindenki maga tudja, hogy mi számára elfogadható és mi nem.
Semmilyen helyzetben sem tudnék úgy élni, hogy a függetlenségemet az anyagiak miatt feladjam.
Voltam ilyen helyzetben, mikor az exemmel közös lakásunkat hosszú ideig nem tudtuk értékesíteni.
Hamár így visszahozta a fórumindító a témát, akkor válaszolok.
Minden ember saját maga lép bele vagy sodródik bele egy ilyen helyzetbe. A döntései vezetnek el addig, hogy anyagilag függ egy másik embertől. Vannak, akik ezt választják, mert ez kényelmes számukra, eltartja a másik.
Akik viszont nem érzik magukat jól egy ilyen kapcsolatban mindig hozhatnak olyan döntést, hogy kilépnek. Csak el kéne addig jutni, hogy meghozza a döntést és nem a kifogásokat keresi.
Nem tudok semmilyen kifogást elfogadni és megérteni akkor, ha az ember a függetlenségét keresi.
Soha nem éltem függőségben,még akkor sem amikor férjem volt,mert egyéni vállalkozóként megteremtettem mindent amire a családnak szüksége volt. Sőt,pontosan az ellentettjét állítom,sok léhűtő férfi van,aki egy Nő nyakán élősködik!
Köszi,én kihagyom...már 8 éve :-)
További ajánlott fórumok:
- Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Ha nem értek csak az "emberekhez", mint ápoló sosem leszek anyagilag stabil?
- Hogyan tudnék elszakadni ebből az egészből minél előbb? Tönkrementem egészségileg, anyagilag, minden hogyan.