Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Sokan függenek anyagilag a társuktól... fórum

Sokan függenek anyagilag a társuktól... (beszélgetés)

1 2
31. birebora (válaszként erre: 29. - Srcrss)
dec. 15. 17:16
Én pedig helyeseltem:)
30. birebora (válaszként erre: 28. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 15. 17:15
Én is igy gondolom.
29. srcrss (válaszként erre: 11. - 6b12a4f57f)
dec. 15. 16:20
Ezt én írtam. :D Még mindig így gondolom.
28. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 26. - Birebora)
dec. 15. 16:07

Ez abban az esetben állja meg a helyét, amikor a kapcsolat rendben van.

De ha beüt a mennykő, mert megromlik a kapcsolat, nem biztos, hogy hirtelen lépni tud az, akinek el kell gondolkoznia azon, hogyan tovább, mi lesz a gyerekekkel, hol talál megfelelő albérletet, stb.

Végtelenségig lehetne írnom a miérteket, hogy vajon mi az oka annak, hogy valaki nem lép ki egy megromlott kapcsolatból.

Tuti nem azért, mert azt várja, hogy eltartsák- Nem is azért, mert jó ez így neki. Olyan sok összetevője van ennek. Azt nem értem, hogy valaki ezt nem tudja elfogadni.

Nem a saját példámat emlegetem. Nem emiatt "védem" a kényszer szülte "megalkuvókat".

27. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 22. - Amaunet)
dec. 15. 15:58

Én pedig úgy gondolom, hogy minden ember saját maga lép bele egy kapcsolatba. De hogy mi lesz a vége, senki nem tudja előre.

Nem gondolom, hogy az az általános, hogy valaki azért marad egy megromlott kapcsolatban, mert az annyira kényelmes lenne neki. Meg hogy "eltartja a másik".

Kilépni egy megromlott kapcsolatból nem olyan egyszerű. De ezt már írtam az. 5. hozzászólásomban, amire reagáltál.

Hidd el, nem mindenki kifogást keres, hogy miért nem lép.

26. birebora (válaszként erre: 24. - LBO)
dec. 15. 14:10
Mi is igy vagyunk, bármelyikünkkel történik valami a másik anyagilag "megáll a lábán".
dec. 15. 10:34
sajnos igen
24. LBO
dec. 15. 08:41
Mi igyekszünk olyan anyagi biztonságot teremteni, ha bármelyikünkkel történne valami, a másiknak ne legyenek anyagi gondjai. Nem egymás ellen vagyunk, hanem egymásért...
23. Amaunet (válaszként erre: 7. - Sirga)
dec. 15. 07:09

Nem ítélkezem. A gondolataimat írom a témával kapcsolatban. Mindenki maga tudja, hogy mi számára elfogadható és mi nem.

Semmilyen helyzetben sem tudnék úgy élni, hogy a függetlenségemet az anyagiak miatt feladjam.

Voltam ilyen helyzetben, mikor az exemmel közös lakásunkat hosszú ideig nem tudtuk értékesíteni.

22. Amaunet (válaszként erre: 5. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 15. 06:55

Hamár így visszahozta a fórumindító a témát, akkor válaszolok.

Minden ember saját maga lép bele vagy sodródik bele egy ilyen helyzetbe. A döntései vezetnek el addig, hogy anyagilag függ egy másik embertől. Vannak, akik ezt választják, mert ez kényelmes számukra, eltartja a másik.

Akik viszont nem érzik magukat jól egy ilyen kapcsolatban mindig hozhatnak olyan döntést, hogy kilépnek. Csak el kéne addig jutni, hogy meghozza a döntést és nem a kifogásokat keresi.

Nem tudok semmilyen kifogást elfogadni és megérteni akkor, ha az ember a függetlenségét keresi.

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Birebora)
dec. 15. 05:54
Helyes‼️
20. tumbo2 (válaszként erre: 19. - Birebora)
dec. 5. 16:02
mindig megálltam a lábamon.
dec. 5. 15:59
Sosem voltam ilyen helyzetben. Nem is szeretnék.
dec. 5. 09:46
Szomorú.
17. 55Judit (válaszként erre: 13. - Timycat)
dec. 4. 14:12
Így van. csak azok ismerik a valós helyzetet akik benne élnek. Viszont aki igazán akar, az tud változtatni.
16. 55Judit (válaszként erre: 7. - Sirga)
dec. 4. 14:10
Szerintem lenne ott más választás, csak rendkívül kényelmetlen még annál is kényelmetlenebb amiben van.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Timycat)
dec. 4. 14:00
Van igazad!!!
14. birebora (válaszként erre: 11. - 6b12a4f57f)
aug. 19. 05:41
Én is igy gondolom:)
13. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 19. 05:39
Nem látunk bele minden kapcsolatba, vannak akik ezzel totál jól elvannak, vagy csak kívülről tűnik a dolog függésnek és persze van akiket tényleg csak az anyagiak tartanak össze, de ott sem mindegy milyen a kapcsolat, nincs miért ítélkezni senki felett.
aug. 18. 20:50
Ez7 igy lenne helyes,de a Nők gyakran ki vannak szolgáltatva anyagiak miatt.Nem egyet ismerek!!!
11. 6b12a4f57f (válaszként erre: 6. - Matutinem)
aug. 1. 13:09
Igen. Egy nőnek mindig legyen saját pénze. A férfié pedig közös. Szerintem így a legjobb.
aug. 1. 12:06
Elég egy nagyobb egészségügyi probléma és akkor minden borulhat.
9. K-né Zsóka (válaszként erre: 6. - Matutinem)
aug. 1. 11:51
Bármi történjék? Ti komolyan nem gondolkodtok?
8. K-né Zsóka (válaszként erre: 4. - Amaunet)
aug. 1. 11:50
Ne irkálj már butaságot! Mi van, ha valaki az egészségi állapota miatt nem tud úgy és annyit dolgozni mint egykor? Lehet ez nő és férfi is.
7. Sirga (válaszként erre: 4. - Amaunet)
aug. 1. 11:41
Az, hogy ennyire fekete-fehéren látod és elítéled ezt a helyzetet - illetve azokat, akiknek nincs más választásuk -, csak azt mutatja, hogy Te még nem kényszerültél bele. Ítélkezni mindig könnyű.
aug. 1. 09:51
Én aszerint éltem mindig, és azt is vallom, egy nőnek , bármi történjék, el kell tudni tartani magát.
5. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 4. - Amaunet)
aug. 1. 08:55
Butaság? Restség? A képlet nem ilyen egyszerű. Igenis van az a helyzet, amikor nem tud lépni valaki. Igen, ez a kényszerhelyzet. Van ilyen bőven. És nem csak azok kerülnek/kerülhetnek ilyen helyzetbe, akik buták, restek. Könnyű butasággal, restséggel vádolni azokat, akik nehéz helyzetben vannak, és kénytelenek - akár ideiglenesen - benne maradni egy kapcsolatban. Azok, akik nem voltak még szorult helyzetben, elképzelni sem tudják, hogy bizony számtalan eset van, amikor nem csettintésre megy, hogy kilép valaki a megromlott kapcsolatból. Ha ez ilyen pofonegyszerű lenne, nem lennének elvakult ítélkezők. Könnyű ám azt mondani, hogy magára vessen az, aki képtelen saját magát eltartani, új lakást venni, új munkahelyet szerezni. Sok összetevője van ennek. Nem varázsütésre megy.
4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 23:01
Ez nem kényszerhelyzet a XXI. században, hanem butaság, restség. Ha nekik ez így jó, hogy nem lépnek a saját érdekükben, akkor legyen.
3. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 17:40

Soha nem éltem függőségben,még akkor sem amikor férjem volt,mert egyéni vállalkozóként megteremtettem mindent amire a családnak szüksége volt. Sőt,pontosan az ellentettjét állítom,sok léhűtő férfi van,aki egy Nő nyakán élősködik!

Köszi,én kihagyom...már 8 éve :-)

júl. 31. 17:10
Nem függésben?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook