Sokáig elállós süteményeket keresek... (beszélgetés)
Köszi mindenkinek,most aztán a bőség zavara van...:-)
De azért még ha van valakinek ötlete,megírhatja:-)
Szia! Nekem vannak régi bevált recijeim,amiket rendszeresen csinálok én is, ill én is viszem nyaralni őket. :-)
OMLÓS KEKSZ (FELEZŐS)
1kg lisztet 0,5kg vajjal összemorzsolni utána 25dkg porcukor, 3toji sárgája. Összegyúrni, hurkár csinálni belőle (szalámi formát) fólpakkba, vagy sima nejlon zacsiba 1esével, 1óra hűtő. Utána karikára szeletelni tetejét lekenni a toji fehérjével, sütni. (a lisztet lehet felezni, mandula, dió, mák, kakaó úgy legyen 1kg pl 65dkg liszt 35dkg dió) Ha pedig nem szeretnéd ezekkel izesíteni akkor az alap recit összeállítod úgy h raksz bele oregánot, bazsalikomot, kakukkfűvet pici örölt borsot & akkor lesz zöldfűszeres kekszed.Ha van & szeretitek, miután lekented a fehérjével megszórhatod 1picit a nagyszemű sóval Nekünk ez jött be legjobban. OLCSÓ & FINOM! Ha pedig nem szeretnéd az egiszet felkarikázni mert soknak találod, akkor tedd be a fagyóba & amikor sütni akarsz vedd elő olvazd fel karikázd & süsd.
APRÓ KIFLI
1kg liszt, 35dkg zsír, 1élesztő felfuttatva. Összegyúrni, kinyújtani, pogiszaggatóval kiszaggatni, közepére lekvár ,dió, mák... félbehajtani összenyomni. Sütni, forrón vaniliásporcukorba hempergetni. SZINTÉN 1PÉNZTÁRCA KÍMÉLŐ SÜTI.
"PEREC"
50dkg liszt, 25dkgsajt, 25dkg ráma, kevés só, 2egész toji, 2dl tejföl, 1szalagáré. Összegyúrni, 1óra pihi. Nyújtani szaggatni. (bármilyen reszelt sajt lehet trappista, füstölt...)
PÜSPÖK KENYÉR
1poh nat jughurt, 1poh cukor, 2egész toji, 2poh liszt, fél csom sütőpor, fél poh darált mák, 1poh aszalt szilva. Összekeverni, láda formába sütni.
KÉTSZINŰ SÜTI
2poh liszt, 1poh cukor, 2egész toji, nem egészen fél poh olaj, 1cs sütőpor, 1poh nat joghurt. Ezt mind összekeverni, elfelezni & az 1ik felébe fél poh keserű kakaót keverni. Váltakozva a láda formába kanalazni. Sütni. Amikor szeleteljük a kalácsot foltos lesz mint 1 boci. :-)
Remélem tudtam segíteni!!! :-) Nekünk ezek beváltak, kívánom h neketek is. Jó nyaralást!!! Aztán kérjük a beszámolót a sütikről & a nyaralásról 1aránt! :-)
0,5 kg darált keksz, 15 db egész háztartási keksz, 25 dkg olvasztott margarin, kb. 2 - 3 dl erős kávé, 12,5 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint.
A datáltkekszet és az összetördelt háztartási kekszeket kakaóport és cukrot egy tálba teszem, ráöntöm a megolvasztott margarint, rumaromát, a kávé egy részét, és összekeverem. Ha még szükséges hozzá folyadék, a kávé mennyiségével "játszom". Ha összeállt, letépett alufóliára halmozom, és két szalámirudat csinálok belőle, hűtőben állni hagyom legalább fél napig.
Ha ízlik, tehetsz bele csokidarabokat, mazsolát, diót, vagy ami tetszik!
Mézeskalács
Én nyáron is szoktam sütni
25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg, egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 ek fahéjat, 1 kk szegfűszeget és 2 dkg szalalkálit. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele 60 dkg lisztet.
Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig
Nyújtsd 2-4 mm vékonyra, formázd!
Tetejét felvert egész tojással kend meg!
Forró sütőben süsd mogyoróbarnára 200 fokon.
Ez a fajta egyből puha, nem kell várni, hogy puhuljon
Nem olvad, nem maszatol
keksztekercs, golyó tej nélkül
de a legtöbb süti fagyasztható
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Segítsetek légyszíves, hagyományos igazi eredeti magyar süteményeket keresek.