Sok dologra megtanított az élet (beszélgetés)
Tetszett, ahogy összegeztél:)
Az, hogy a pénz nem boldogit fél igazság. Persze attól nem lesz az ember boldog, hogy van pénze. De ha belegondolunk igenis azon tudunk megvenni mindent. Mindent ami szebbé, könnyebbé, örömtelibbé teli a mindennapjainkat. Olyan étel ital, ruha, cipő, táska, autó, utazás, nyaralás, sport, tárgyak, lakás, ház, nyaraló, szórakozás, hobbi, élmények (kinek mi fontos) ami boldogabbá, teljesebbé nyugodtabbá, biztonságossá, stressz mentesebbé teszi az életüket.
Mert azért azt ne gondolja senki, hogy aki máról hónapra él és mindent ft-ot meg kell gondolnia és nincs biztonsági tartaléka az boldog(abb).
A biztonság mindenképpen.
Olvastam, hogy az ember egy bizonyos szintig örül a pénzügyi gyarapodásának, de egy idő után már nem érdekli.
Hát nem nagyszerű lenne ha az ilyenek fejében születne egy olyan gondolat, hogy aki önhibáján kívül szegény - mondjuk betegség miatt vagy amiatt lett kevés a nyugdíja - szétosztaná azt az összeget, ami neki már nem okoz örömöt?
Még nem tapasztaltam meg milyen mikor van. De úgy gondolom jobban kinyílna a világ előttem ha lenne, és az szerintem adna egy másfajta boldogságot mint amiben most élek.
Ahogy tudok a kis dolgoknak nagyon örülni, szerintem a nagyobbaknak is tudnék.😀
Közhelyes a válaszom: a pénz valóban nem boldogít, de ha nincs, az boldogtalanná is tud tenni.
A megélhetés pénz nélkül lehetetlen.
Akkor ez volt a tanulópénz.
Azért a gondtalan élethez nem árt az anyagi biztonság.
Most,hogy jön a Karácsony értékeltem magamban az életem,bizony nehéz éven leszek túl.Sok álmatlan éjszakám volt de valahogy mindenen túl tudtam lenni. egyedül,magam döntései és több mint 50 évem tapasztalatai mögöttem. Sok mindent máshogy csinálnék az életemben,de ki tudja? Talán pont ezeket a helyzeteket okkal sodorta az élet utamba. Már nem aggaszt,hogy napi beosztással kell éljek,sőt most élvezem is,hogy habár szűkösen is de sok dolgot ki tudok teremteni a kis pénzemből.Most várom a Karácsonyt,örömmel készülődök,örömmel várom a családom. Voltam nagyon jó anyagi helyzetben is,de nem voltam boldogabb így utólag átértékelve. Talán jobb is így,hogy nincs mellettem partner hosszú ideje,úgy gondolom már nem bírnám elviselni. Elmondhatom,hogy hálás is lehetek amiért soha nem adtam fel. Valóban igaz a mondás? : a pénz nem boldogít!
Ti hogy vagytok ezzel?
További ajánlott fórumok:
- Milyen pénzzel megvehető dologra vágysz legjobban?
- Milyen pénzért nem megvásárolható dologra vágysz a legjobban?
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Olaszország! Milano, Venezia. Ha volt már valaki írjon, kíváncsi lennék 1-2 dologra, 2 hét múlva én is megyek :-)
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Vatera-ti tudjátok erre a dologra a választ?