Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Sok dologra megtanított az élet fórum

Sok dologra megtanított az élet (beszélgetés)

21. krisztikrisz (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:04
💚🍀
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Birebora)
ma 15:03
Köszönöm! Van házam,van autóm,kis hobby telkem falun az én koromban már az öltözködés nem olyan fontos,de vannak szép táskáim divatos ruháim,csak jókor voltam jó helyen és akciósan csaptam le rájuk.Biztonsági tartalék az Édesanyám utáni hagyaték lesz majd,de Ő még jó egészségben él hála Istennek. Az idei évem nem volt fényűző,de túl éltem,ennek roppant örülök.
19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Birebora)
ma 14:45
Ezt a siralmas közhelyet egy olyan ember találhatta ki bár tele van anyagi javakkal, mellette lelki nyomorban él.
18. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:39

Tetszett, ahogy összegeztél:)

Az, hogy a pénz nem boldogit fél igazság. Persze attól nem lesz az ember boldog, hogy van pénze. De ha belegondolunk igenis azon tudunk megvenni mindent. Mindent ami szebbé, könnyebbé, örömtelibbé teli a mindennapjainkat. Olyan étel ital, ruha, cipő, táska, autó, utazás, nyaralás, sport, tárgyak, lakás, ház, nyaraló, szórakozás, hobbi, élmények (kinek mi fontos) ami boldogabbá, teljesebbé nyugodtabbá, biztonságossá, stressz mentesebbé teszi az életüket.

Mert azért azt ne gondolja senki, hogy aki máról hónapra él és mindent ft-ot meg kell gondolnia és nincs biztonsági tartaléka az boldog(abb).

17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:56
De aranyos vagy! Köszönöm! Én is kívánok neked sok boldogságot és jó egészséget!
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - 55Judit)
ma 13:44
Kedves Judit,kívánom hogy sikerüljön!
15. 55Judit (válaszként erre: 12. - Vigyefene)
ma 13:42
Annál feltétlenül. Rossz társaságban lehetnék bármikor, csak annak nem látom értelmét.
14. 55Judit (válaszként erre: 10. - Flóra76)
ma 13:40

A biztonság mindenképpen.

Olvastam, hogy az ember egy bizonyos szintig örül a pénzügyi gyarapodásának, de egy idő után már nem érdekli.

Hát nem nagyszerű lenne ha az ilyenek fejében születne egy olyan gondolat, hogy aki önhibáján kívül szegény - mondjuk betegség miatt vagy amiatt lett kevés a nyugdíja - szétosztaná azt az összeget, ami neki már nem okoz örömöt?

13. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:39
A pénz biztonságérzetet ad.
12. vigyefene (válaszként erre: 11. - 55Judit)
ma 13:38
Jobb egyedűl mint egy rossz társaságban.
11. 55Judit (válaszként erre: 9. - Vigyefene)
ma 13:36
Nekem csak az a problémám ezzel, hogy igyekeztem finoman eltávolodni az ilyenektől és arra ébredtem hogy egyedül maradtam.
10. Flóra76 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:36
Nem igaz a mondás, szerintem igenis fontos az anyagi biztonság.
9. vigyefene (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 13:35
Nagyon általános.
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Vigyefene)
ma 13:34
Én meg azt hittem annó csak én lehetek olyan szerencsétlen hogy az ilyeneket vonzom be. Tehát ez egy általános dolog?
7. vigyefene (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:30
Sajnos sok ilyen barátnak becézett ismerős van, akik csak akkor emlékeznek ránk, amikor szükségük van valamire.
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))

Még nem tapasztaltam meg milyen mikor van. De úgy gondolom jobban kinyílna a világ előttem ha lenne, és az szerintem adna egy másfajta boldogságot mint amiben most élek.

Ahogy tudok a kis dolgoknak nagyon örülni, szerintem a nagyobbaknak is tudnék.😀

Közhelyes a válaszom: a pénz valóban nem boldogít, de ha nincs, az boldogtalanná is tud tenni.

A megélhetés pénz nélkül lehetetlen.

ma 13:29

Akkor ez volt a tanulópénz.

Azért a gondtalan élethez nem árt az anyagi biztonság.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
ma 13:27
Engem sem a pénz tett anno boldogtalanná,hanem a mellé járult sok álbarát akik amióta nem látnak már bennem hasznot,elrepültek.
2. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:21
A pénz nem boldogit, da akárhogyan erőlködött, engem még nem tudott boldogtalanná tenni.

Most,hogy jön a Karácsony értékeltem magamban az életem,bizony nehéz éven leszek túl.Sok álmatlan éjszakám volt de valahogy mindenen túl tudtam lenni. egyedül,magam döntései és több mint 50 évem tapasztalatai mögöttem. Sok mindent máshogy csinálnék az életemben,de ki tudja? Talán pont ezeket a helyzeteket okkal sodorta az élet utamba. Már nem aggaszt,hogy napi beosztással kell éljek,sőt most élvezem is,hogy habár szűkösen is de sok dolgot ki tudok teremteni a kis pénzemből.Most várom a Karácsonyt,örömmel készülődök,örömmel várom a családom. Voltam nagyon jó anyagi helyzetben is,de nem voltam boldogabb így utólag átértékelve. Talán jobb is így,hogy nincs mellettem partner hosszú ideje,úgy gondolom már nem bírnám elviselni. Elmondhatom,hogy hálás is lehetek amiért soha nem adtam fel. Valóban igaz a mondás? : a pénz nem boldogít!

Ti hogy vagytok ezzel?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook