Sodort rétes recept
A Sodort rétes hozzávalói:30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl
Rátét
10 dkg liszt,
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A Sodort rétes elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin. Bármivel tölthetjük. A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. szept. 15. 16:14
A sodort rétes elkészítési módja és hozzávalói.