Slinda fogamzásgátlóról mi a véleményetek? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én öt hónapja szedem, Dienilléről váltottam, mert a nőgyógyász szerint ez után könnyebben teherbe lehet esni. Eleinte csak pattanásos lettem és jobban zsírosodott a hajam, de a nőgyógyász megnyugtatott azzal, hogy ez normális mert kevésbé nyomja el a saját hormonrendszert. Viszont azóta jó pár új tünetem lett, nagyon sokszor van hányingerem, bőrgyulladásom, és rettenetesen hullik a hajam, szinte rémisztően. Az alhasam is nagyon sokat fáj, már mindenhol jártam vele, még tükrözésen is, de nem találtak semmit így megnéztem a betegtájékoztatót és minden tünetemet felsorolta. Most megyek majd vérvételre (nézik a tesztoszteront, androgén hormonokat és a SHBG-t) és vissza a nőgyógyászhoz, de már minden egyes szem bevétele kín. Nem tudom más is járt e így. Nekem pcos miatt mindenképp javasolták a fogamzásgátlót, hajlok rá hogy a Dienilléhez hasonlót szedjek újra, mert ez nem vált be.
Szia, én nem szedem, de a betegtájékoztatóban minden benne van, a neten is fent van: [link]
Ha a menzesz első napjától szeded, akkor már aznap védett vagy. Orvosok viszont 1 levél kivárását szokták javasolni.
Szia!
Neked mit mondtak mikrtol ad védettséget?
Szia!
Sajnálom. Nekem PCOS-re keresnek megoldást, ezért kérdeztem, hátha emiatt szeded és esetleg bevált. Remélem segít a tabletta. :) köszi a választ!
Sziasztok!
A 6. levél Slinda-t kezdem meg. Eddig 1-szer jött meg, az első levél után és azóta sem. 2 hónapban volt egy minimális pecsételő vérzés pár napig. Állítólag ez normàlis, de engem zavar. Minden hónapban terhességi tesztet csinálok és negatív.
Súlyom, bőröm nem változott.
Az orvosom szerint ez a gyógyszer 50 éves korig szedhető simán.
Sziasztok! 6.hónapja szedem a Slinda-t. Nekem fogamzásgátló sajnos betegség miatt kell, nagyon idegenkedtem tőlük, de olyan súlyossá váltak a tünetek, hogy muszáj volt.
35 feletti vagyok, ezért kértem a dokit, hogy ha lehet, vmi gesztagén tartalmút adjon, ne kombináltat. Az első 5 hónapban szinte végig pecsételt, de rendes vérzés nem volt. A 6.-ra a pecsételés elmúlt, viszont most elég erős, görcsös vérzésem van.Voltam kontrollon, nincs semmi látható oka. Kíváncsian várom, hogyan tovább...
Rendben.Majd meg osztom.
Én is várom majd a tiéd.
Nem hormonmentes, csak egyfázisú, tehát 1 féle hormont tartalmaz. Nincs hormonmentes fogamzásgátló tabletta.
Valóban jobb megoldás 40 éve kor felett, mint a kétfázisú tabletták, de én ezt sem szedném 45 éves kor felett. Esetleg a (hormonmentes) spiráloknak lenne érdemes még utánakérdezni
Sziasztok!
Slinda fogamzásgátlorol mi a véleményetek?
Hosszú idő után kezdenem el ujbol a fogamzásgátlást ...