Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sertészsír és háj - miben különböznek? fórum

Sertészsír és háj - miben különböznek? (tudásbázis)


2014. ápr. 3. 19:43

a szalonnat kisuthetjuk, abbol lesz a toportyu, vagy fustolgetjuk, netalan sozzuk;

a hajat viszont egyik sem; azt kitettek a szelre, utana pedig a huvosre es sutottek a hajaspogacsat, a kremest

2014. ápr. 2. 20:53
Nagyon hasznos hsz-ok, koszi!
8. 259a746ef3 (válaszként erre: 6. - Honeydew123)
2014. ápr. 2. 18:10
Színre nem tudsz különbséget tenni,állagra a háj puhább.Mi általában a hájat fagyasztjuk,hogy később legyen pogácsa.:) A zsírszalonnát sütés után(zsír,tepertő)szintén fagyasztjuk.Szagra egyforma.Fagyasztóban akár egy évig is tartjuk.A hájat kiolvasztás után azonnal felhasználjuk.
2014. ápr. 2. 10:54
A zsír az már a kisütött, majd megdermedt termék, akár a bőr alatti részről, akár a belsőségekről nyerik le és sütik ki. Bár azt nem tudom, hogy csak a bőr alatti részt szokták-e így kisütni. A hájas tésztába a nyers lefejtett testháj kerül. Szerintem a hájat minél hamarabb fel kell használni, hiszen nyers. Azt mindenképp hőkezelni kell, szerintem az csak úgy fogyasztható, a zsírt azt már nem, hiszen azt már kisütötték.
2014. ápr. 1. 21:30
Esetleg vannak egyeb kulonbsegek is? Szin, szag, allag, olvadaspont, eltarthatosag, felhasznalas?
5. Honeydew123 (válaszként erre: 2. - Jstefan)
2014. ápr. 1. 21:26
Nagyon szepen koszonom!
4. 259a746ef3 (válaszként erre: 3. - 31bc25d879)
2014. ápr. 1. 20:41
a hájas süti hájból a töpörtyűs pogi töpörtyűből,a töpörtyű hájból és zsírból,hájas süti nem lehet töpörtyűből:)
2014. ápr. 1. 20:20
És a hájas süti, hájas tészta, töpörtyű?
2014. ápr. 1. 20:14
Tudomásom szerint a minőségi sertészsírt a bőr alatti szalonnából állítják elő,a háj a belekről,belsőségekről leszedett zsír.
2014. ápr. 1. 16:32
Sertészsír és háj - miben különböznek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook