Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit gondoltok a könnyűszerkezetű házakról? Miben különböznek a téglaépületektől? fórum

Mit gondoltok a könnyűszerkezetű házakról? Miben különböznek a téglaépületektől? (tudásbázis)

2008. okt. 12. 14:45

Lapozgatok az oldalak között és némi megdöbbenéssel olvasok el egy-egy hozzászólást.Nem tudom megérteni,

hogy egy ilyen oldalon miért kell feltenni ilyen jellegű kérdést? Jönnek rá a butábbnál butább és "durvább "levelek.

Egyébként,ha valaki tudni akarja konkrétan,szívesen elmondom egy legközelebbi levelemben,mint volt építész.

2008. okt. 12. 13:03

szarok, még azt is hallani ha a szomszéd fingik vagy zacskót vesz elő a fiókból.

unokatesóm lakik ilyen társasházban - pokol az élete

26. Linn (válaszként erre: 25. - 6a062297d0)
2007. szept. 27. 16:12
:P :))
25. 6a062297d0 (válaszként erre: 24. - Linn)
2007. szept. 26. 11:36
Nincs üzlet!
24. Linn (válaszként erre: 23. - 6a062297d0)
2007. szept. 26. 11:31
Ezt a fórumot tuti, hogy nem olvassa az asszony. Itt nekem meggyónhatod "bűneid", ha netán mégis rászánnád magad! :))
2007. szept. 25. 18:03
Ez elég furcsa számomra. Arra tudok gondolni hogy a gipszkartonlap beépitésénél, vagy a polc felrakásánál megsérülhetett a gipszkarton, és a polc súlyát megpakolva csak egy darabig birta.
22. Linn (válaszként erre: 21. - 6a062297d0)
2007. szept. 25. 08:35
Én is csak tájékoztatásul közlöm, hogy tapasztalatot írtam le (pont az egyik szomszédnál voltam, mikor kiszakadt a falból egy polc nála). Gipszkarton csavarral, és hozzá való tiplivel lett felszerelve.
2007. szept. 23. 20:40
Tájékoztatásul szeretném közölni minden érdeklődővel hogy gipszkarton falhoz speciális tipli való. Ennek a tiplinek a használatával ez a faltipus ugyanolyan mértékben terhelhető mint a téglafal. Gondolj bele hogy egy 5 centis müanyagtipli a kis karjaival mit tart egy max 25 mm-es gipszkartonfalban.
2007. szept. 8. 08:59
Sokkal jobbak a könnyűszerkezetesek, mint a téglák.
19. Linn
2007. aug. 29. 13:43

Akkor, hogy egyértelmű legyen! Gipszkarton falba tipli, bele csavar, ezen egy polc teli könyvvel. Sok könyvvel. Ezt így nem bizti, hogy elbírja a fal, de ettől nem a fal dől össze/szakad le. Mivel a gipszkatron nem valami vastag (mint pl. a tégla), alatta üveggyapot van, tehát üreges, nem tömör.

Remélem, így már érthetőbben sikerült leírnom.

18. Kedveske (válaszként erre: 15. - Linn)
2007. aug. 29. 13:24
Nem tudom, hogy volt a polc felszerelve, de a téglafalból is sokszor kiszakadnak, ha nincs alátámasztás. (olyan L alakúra gondolok)
17. Kedveske (válaszként erre: 14. - Linn)
2007. aug. 29. 13:23

Azt hiszem félreértettük egymást. Én nem a gipszkarton polc terhelhetőségéről írtam, hanem a faléra gondoltam. Én is azt hittem a fal szakadt le.

Szóval a falnak kell bírnia a polc súlyát, ha az a polc megfelelően van felszerelve.

16. Eve20 (válaszként erre: 15. - Linn)
2007. aug. 29. 12:58
Akkor jó:) Mindenesetre elgondolkodunk rajta, pláne hogy nagyon negatív véleményt nem hallottunk sehol. Köszi.
15. Linn (válaszként erre: 13. - Eve20)
2007. aug. 29. 12:33

Nem a fal, hanem a polc szakadhat le! Ezt úgy képzeld, hogy egyszerűen nem bírja a fal a nagy súlyt, és a polc kiszakad a tiplivel együtt. Persze kísérletezni mindig lehet, ha valaki vállalkozó kedvű. :)

Azt nem tudom, hogy a mi konyhánkat milyen technikával csinálták, de azzal aztán tényleg nincs gond, pedig összességében biztos elég nehéz mindennel együtt.

14. Linn
2007. aug. 29. 12:29

Eve!

A széllel nem volt gond egyáltalán. Meg sem éreztük, csak azt hallottuk ahogy a kéményben süvít a szél.

Kedveske!

Amit írtál nem teljesen így van! Lehet terhelni egy gipszkarton polcot is, de mondjuk nem dugig könyvekkel! Amúgy a ventillátoros csillárt nem biztos, hogy alapban bírta volna a plafon, ezért inkább megerősítették, hogy ne legyen gond.

13. Eve20 (válaszként erre: 12. - Kedveske)
2007. aug. 29. 12:17
Gondoltam hogy nem ugyaznaz:) Igazad van egyébként, ha rendesen megcsinálják, nem hiszem hogy leszakadna a fal egy polctól:) Legalábbis remélem:S
12. Kedveske (válaszként erre: 9. - Eve20)
2007. aug. 29. 11:35

Hát azért van különbség egy tornádó és egy orkán erejű szél között. Ha az a ház rendesen meg van csinálva és nem spórolják ki az anyagot nem inog és a falra is lehet polcot szerelni. Gondoljunk csak a gipszkarton falra. Arra is lehet polcot fúrni és terhelni. Hát akkor egy olyan falra (készüljön bármiből) ami tartó fal meg pláne...

Na persze itt is a jelszó a minőség. Továbbra is iagaz a mondás sz@rból nem lehet várat építeni.

11. marcsy006 (válaszként erre: 7. - Eve20)
2007. aug. 29. 11:09
Mi is ilyen házat építettünk és meg vagyunk elégedve vele.Ha megint építenék,újra csak "faházat"szeretnék,nálunk kivül is van szigetelés a vakolat alatt.Igaz,hogy nyáron is meleg,de nálunk/fával fűtünk/ van olyan mikor télen is 30 fok körüli a hőmérséklet és ablakot kell nyitní,hogy aludní lehessen.A falra pedig nem kell feltétlenül polcot szerelní,vagy pedig nem kell dugig pakolní azt.Mi nagyon szeretjük a házunkat,pedig már laktunk téglából épült házba is,de ez a nyerő./a számunkra/
10. Eve20 (válaszként erre: 8. - Linn)
2007. aug. 29. 11:03
Aha, értem. Mi különállóban gondolkodnánk, de akkor lehet hogy mégis inkább sorházban kéne gondolkodnunk. Azért is érdekelne, mert közvetlen közelünkben van ilyen cég, ami ezeket csinálja, meg persze jobb lenne egy kertes ház, mint egy lakás. Hiányozna a zöld:)
9. Eve20 (válaszként erre: 4. - Linn)
2007. aug. 29. 11:02
Még annyit kérdeznék, hogy nagyobb szélviharban (most nyáron is volt hasonló) nem inog vagy ilyesmi? Nekem azt mondták, hogy például amerikában azért építenek elsősorban ilyen házakat, hogy ha szélvihar jön és lerombolja, olcsóbban lehessen újraépíteni.
8. Linn (válaszként erre: 7. - Eve20)
2007. aug. 29. 11:00

Igazán nincs mit, de a hideg-meleg dolgot ne úgy értsd, hogy meg lehet fagyni, ill. megsülni. Akik mellettünk laknak (mindkét oldalról le van védve a külső faluk), ebből nem éreznek semmit. Kérdés az, hogy ha Ti külön önálló könnyűszerkezetes házat építenétek mennyire érezhető ez. Ezt sajna nem tudom megmondani.

A fal gyengeségén pedig lehet javítani. Pl. nekünk a konyhában is eléggé meg lettek erősítve a falak a konyhaszekrény miatt.

Én összességében meg vagyok elégedve (kivéve, hogy téle kicsit többet kell fűtenünk - de jövőre ez is meg fog oldódni) a házzal.

7. Eve20 (válaszként erre: 4. - Linn)
2007. aug. 29. 10:40
Azt hiszem meg is válaszoltad a kérdéseimet. Pont ettől féltem, hogy kevésbé erősek a falak, nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyengék! Az hogy egy polcot nem lehet nyugodtan felszerelni? Hát ez kemény. Meg ez a hideg-meleg dolog is aggasztott. Úgy látszik nem ok nélkül. Nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segítettél!
6. Linn
2007. aug. 29. 10:38
Ja, és előnye (hogy azt is írjak), hogy tényleg olcsóbb, mint egy téglából épült ház, és gyorsabban is készül el.
5. Eve20 (válaszként erre: 3. - Kedveske)
2007. aug. 29. 10:38
Köszi a választ! Én is ódszkodom tőle, mégiscsak a tégla az igazi...de majd még meglátjuk.
4. Linn
2007. aug. 29. 10:36

Szia!

Én könnyű szerkezetesben lakom, szóval tudok mondani egy-két hátrányt. Az egyik pl. hogy nagyon gyengék a falak, szóval mondjuk egy könyvespolcot nem ajánlatos felszerelni a falra, mert félő, hogy leszakad. A megoldás erre, hogy arra a falra, ahová nehéz tárgyat szeretnél tenni, meg kell erősítettni. A plafonnal szintén ez a gond, nekünk is ke kellett bontatnunk, mert nem szóltunk, hogy ventillátoros csillárunk lesz. A sima plafon nem bírta volna el, így megerősítették.

A másik, hogy mi sorházban lakunk a legszélén, és télen hideg, nyáron meg meleg. Remélhetőleg ez nálunk nem tart sokáig, mert már építkeznek közvetlen mellénk.

Ha valami konkrét kédésed van még, írj nyugodtan, szívesen válaszolok, ha tudok.

2007. aug. 29. 10:35

A sógorom, egy ilyet épített magának. A ház három négy hónap alatt felépült. A lényege az volt, hogy fa vázból megcsinálta a fal szerkezetet, amit szigetelőanyaggal töltött ki, majd mind két felét OSB lappal burkolta. Arra már nem emlékszem, hogy az OSB-n kívül volt-e még plussz szigetelés. Erre került a vakolás. Belülről gipszkartont vertek fel, azt festették, csempézték stb. A tetőt szeglemezes tetőszerkezettel csinálta.

Neki olcsó volt, a ház, merthogy mindent maga csinált, lévén ért hozzá, de azt mondta, hogyha "üzletszerűen" csinálná, ugyan ott lett volna az ár, mint egy téglaháznának. Szóval én fenntartással fogadnám ezt az olcsó házat.

2007. aug. 29. 10:29
Nagy dilemma számunkra a férjemmel, hogy merjünk-e ilyen házat építtetni. Nagyon olcsó, egy lakás árából lenne egy kis házunk:) Esetleg van közületek akinek ilyen háza van? Mik a tapasztalatok? Vannak problémák vele?
2007. aug. 29. 10:28
Mit gondoltok a könnyűszerkezetű házakról? Miben különböznek a téglaépületektől?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook