Mit gondoltok a könnyűszerkezetű házakról? Miben különböznek a téglaépületektől? (tudásbázis)
Lapozgatok az oldalak között és némi megdöbbenéssel olvasok el egy-egy hozzászólást.Nem tudom megérteni,
hogy egy ilyen oldalon miért kell feltenni ilyen jellegű kérdést? Jönnek rá a butábbnál butább és "durvább "levelek.
Egyébként,ha valaki tudni akarja konkrétan,szívesen elmondom egy legközelebbi levelemben,mint volt építész.
szarok, még azt is hallani ha a szomszéd fingik vagy zacskót vesz elő a fiókból.
unokatesóm lakik ilyen társasházban - pokol az élete
Akkor, hogy egyértelmű legyen! Gipszkarton falba tipli, bele csavar, ezen egy polc teli könyvvel. Sok könyvvel. Ezt így nem bizti, hogy elbírja a fal, de ettől nem a fal dől össze/szakad le. Mivel a gipszkatron nem valami vastag (mint pl. a tégla), alatta üveggyapot van, tehát üreges, nem tömör.
Remélem, így már érthetőbben sikerült leírnom.
Azt hiszem félreértettük egymást. Én nem a gipszkarton polc terhelhetőségéről írtam, hanem a faléra gondoltam. Én is azt hittem a fal szakadt le.
Szóval a falnak kell bírnia a polc súlyát, ha az a polc megfelelően van felszerelve.
Nem a fal, hanem a polc szakadhat le! Ezt úgy képzeld, hogy egyszerűen nem bírja a fal a nagy súlyt, és a polc kiszakad a tiplivel együtt. Persze kísérletezni mindig lehet, ha valaki vállalkozó kedvű. :)
Azt nem tudom, hogy a mi konyhánkat milyen technikával csinálták, de azzal aztán tényleg nincs gond, pedig összességében biztos elég nehéz mindennel együtt.
Eve!
A széllel nem volt gond egyáltalán. Meg sem éreztük, csak azt hallottuk ahogy a kéményben süvít a szél.
Kedveske!
Amit írtál nem teljesen így van! Lehet terhelni egy gipszkarton polcot is, de mondjuk nem dugig könyvekkel! Amúgy a ventillátoros csillárt nem biztos, hogy alapban bírta volna a plafon, ezért inkább megerősítették, hogy ne legyen gond.
Hát azért van különbség egy tornádó és egy orkán erejű szél között. Ha az a ház rendesen meg van csinálva és nem spórolják ki az anyagot nem inog és a falra is lehet polcot szerelni. Gondoljunk csak a gipszkarton falra. Arra is lehet polcot fúrni és terhelni. Hát akkor egy olyan falra (készüljön bármiből) ami tartó fal meg pláne...
Na persze itt is a jelszó a minőség. Továbbra is iagaz a mondás sz@rból nem lehet várat építeni.
Igazán nincs mit, de a hideg-meleg dolgot ne úgy értsd, hogy meg lehet fagyni, ill. megsülni. Akik mellettünk laknak (mindkét oldalról le van védve a külső faluk), ebből nem éreznek semmit. Kérdés az, hogy ha Ti külön önálló könnyűszerkezetes házat építenétek mennyire érezhető ez. Ezt sajna nem tudom megmondani.
A fal gyengeségén pedig lehet javítani. Pl. nekünk a konyhában is eléggé meg lettek erősítve a falak a konyhaszekrény miatt.
Én összességében meg vagyok elégedve (kivéve, hogy téle kicsit többet kell fűtenünk - de jövőre ez is meg fog oldódni) a házzal.
Szia!
Én könnyű szerkezetesben lakom, szóval tudok mondani egy-két hátrányt. Az egyik pl. hogy nagyon gyengék a falak, szóval mondjuk egy könyvespolcot nem ajánlatos felszerelni a falra, mert félő, hogy leszakad. A megoldás erre, hogy arra a falra, ahová nehéz tárgyat szeretnél tenni, meg kell erősítettni. A plafonnal szintén ez a gond, nekünk is ke kellett bontatnunk, mert nem szóltunk, hogy ventillátoros csillárunk lesz. A sima plafon nem bírta volna el, így megerősítették.
A másik, hogy mi sorházban lakunk a legszélén, és télen hideg, nyáron meg meleg. Remélhetőleg ez nálunk nem tart sokáig, mert már építkeznek közvetlen mellénk.
Ha valami konkrét kédésed van még, írj nyugodtan, szívesen válaszolok, ha tudok.
A sógorom, egy ilyet épített magának. A ház három négy hónap alatt felépült. A lényege az volt, hogy fa vázból megcsinálta a fal szerkezetet, amit szigetelőanyaggal töltött ki, majd mind két felét OSB lappal burkolta. Arra már nem emlékszem, hogy az OSB-n kívül volt-e még plussz szigetelés. Erre került a vakolás. Belülről gipszkartont vertek fel, azt festették, csempézték stb. A tetőt szeglemezes tetőszerkezettel csinálta.
Neki olcsó volt, a ház, merthogy mindent maga csinált, lévén ért hozzá, de azt mondta, hogyha "üzletszerűen" csinálná, ugyan ott lett volna az ár, mint egy téglaháznának. Szóval én fenntartással fogadnám ezt az olcsó házat.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Komoly kérdés. Mit gondoltok ezekről a párbeszédekről? (szeretet)