Segitsetek!!!Ma reggel erős vérzésem volt élénk piros, kicsit darabos.Mi ez? (tudásbázis kérdés)
1. Mindenképpen menj el orvoshoz!
2. nem szedtél be valamilyen új gyógyszert? (nekem egyszer a Diane 35 "veszett össze" egy koleszterincsökkentővel, hirtelen egy vértócsa lett alattam! )
Akkor sem árt, ha elmegy orvoshoz, mert ezekből lehet aztán később a nagyobb baj.
Egy kolléganőm hasonlóan gondolkodott, már nem él. Pedig nem volt idős, csak olyannyira félvállról vette a rendellenes vérzését, hogy amikor orvoshoz került, már késő volt. Utána 2 év múlva meghalt.
Nekem az a véleményem (legyen szó nőgyógyászati vagy más jellegű problémáról), hogy ha eddig nem tapasztalt, szokatlan tünet jelenik meg, akkor inkább egyszer "feleslegesen" menjen el az orvoshoz, mint utóbb, de esetleg későn.
40 éves korban már másként kell ezeket szemlélni, mint huszonévesen!
A megvastagodott és elhalt méhfal válik így le, miután nem történt megteremékenyülés.
Alapjáraton semmi kóros nincs benne.
Vetélésről és hasonlókról szó nincs.
A barátnőm 28 éves volt, amikor miómája lett, és ugyanezek a tünetei voltak. Az alvadt vér nagy valószínűséggel valamilyen rendellenességre utal! Az nem egyenlő a darabos vérzéssel, vagy a nyálkahártya darabokkal.
Mindenképp menj dokihoz, egy ultrahanggal ki lehet zárni, vagy lehet igazolni a miómát.
ez a darabosság valóban spontán vetélésre jellemző, de ezt kizártad.
lehet h kicsit megváltozott a hormonrendszered és emiatt vastagabb lett a nyálkahártya aminek le kell válnia mensikor és ezért volt darabos és nagyobb fájdalommal járt a leválása.
Én azt mondom ha nem ismétlődik köv hónapban akkor ne foglalkozz vele, de ha igen akkor érdemes egy kivizsgálás
attól még lehetsz terhes, h 40 éves vagy
de lehet pl. korai klimaxos tünet az erős vérzés
További ajánlott fórumok:
- 5hetesen elmúlt a szülés utáni vérzésemde 8hetesen vissza tért, most 5napja vérzek, ez normális?
- Fogamzásgátlót szedek, de még nem jött meg a vérzésem, pedig már a 4. nap a tabletta szünetben. Ez már baj?
- Szeretném ha megtudná valaki mondani hogy mitöl van az hogy "darabos a havi vérzésem"volt már valaki hasonló cipőben?
- Tegnap este és ma reggel folyásszerű vérzésem volt, a dokim csak kedden rendel, elutazott! Tudjátok vajon mitől lehet és várhatok-e keddig?
- Szex után 4 nappal pecsételő vérzésem van. Baba volt?
- 16 hónapos gyermeknek elég reggelire a táp helyett gyümölcsös Sinlac, ha a darabos ételt nem szívesen eszi?