Segítsetek! Piskótát szeretnék sütni 2-3 tojásból, ami lapos lesz tortaformába, valami egyszerű-nagyszerű tortát szeretnék, csak elakadtam : (beszélgetés)
Az én kis agyam szüleménye :)
A tésztára csinálok egy barackos krémet: egy konzerves sárgabarackot leturmixolok a levével együtt és 1-másfél csomag vaniliás pudinggal, cukorral felfőzöm, jó kis sűrű krém lesz, kihűl, felkenem, hulala a tetejére és kakaós babapiskóta.
Köszönöm lányok, most gyorsan elkezdem még alszik a manóm :)aztán sétálunk, de délután még visszajövök, talán addigra elkészül ;) :D :D :D
Köszi-köszi-köszi-köszi mindenkinek!!!!!!!!
Ja igen 15-20 perc sütés előtt ne nézd meg!Akkor viszont igen!:)
És ha kész én sem kapom ki attól is össze eshet,lekapcsolom a gázt és bennthagyom nyitott ajtónál én is egy 10 percet.
Ha sikerül, leírom a storyt. Bár agyban nagyon szépen kigondoltam mindent, hát a kivitelezéssel még lehet lesznek gondjaim ;) Most hogy lapos tészta kell, tuti tök magas lesz, jhaa nem- nem, semmi negatív gondolat :)
Jha az első próbálkozás barackkrémes torta lesz Zsóka módra...pfff nah majd meglátjuk :)
Én is rontottam el muffint,valószínű a recept hibája volt...:)))
Azóta megtaláltam a tökélete muffin receptet,,isteniiii!!!
Google-tökéletes muffin recept!Itt keressétek,mérgemben konkrétan ezt írtam be a keresőbe!!!!!!!!!!!!!!!
Szia!
Ha beraktad a sütőbe, arra is figyelj, hogy ne nézd meg túl korán. Mert akkor összeeshet. Én már jártam így. Nekem gázsütőm van. Kb. 25-30 percig takarékon megy, utána óvatosan megnézem és egy kicsit rányomom teljes lángra. Hústűvel szoktam megnézni, hogy megsült-e rendesen a közepe. Aztán lekapcsolom a sütőt és nyitott ajtó mellett még bent szoktam hagyni. Ha kevesebb tojásból csinálod, persze úgy rövidül az idő kicsit. Sok sikert hozzá! Biztos fog sikerülni! :-))
Szia.
3 tojáshoz 3 evők.kr.cukor,3 evők.liszt kell,fél csomag sütőpor.
A tojásokat szétválasztod,a ságáját kikevered a kr.cukorral,a fehérjét felvered magában,a lisztbe belekevered a sütiport,majd ezt kanalanként keverés közben a sárgához,a végén,a fehérjét óvatosan lapáttal beleforgatod.Sütőpapirt teszel a formába beleöntöd a tésztát és alacsony,majd közepes ángon kell sütni.Fogpiszkálót szúrsz bele negyed óra eltettével,ha nem marad rajt semmi kész,ha marad még sütöd kicsit.Ennyi.
A piskóta tésztába mindenképpen kristály cukor kell,mert a por lehúzza és nagyon lapi lesz!!!
Pár tortát már csináltam hobbiból,van egy naplóm erről képekkel,ha gondolod nézd meg.
Remélem segítettem.:))
Nekem is most (ma) egy éves a kisfiam. Én holnap csinálok neki tortát:
Sütés nélküli almatorta
1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5-2dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
Ne viccel, attól hogy 30on túl vagy, nem kell tudnod sütni! Hol van az előírva?!
Sose késő elkezdeni!
:) köszönöm elfogadom. De a muffin a mumus nálam :)
És hidd el vannak kivételek, lehet hogy csak 1, de én el tudom.....ni a muffint is :) Már annyi receptet próbáltam...és vagy nyers, vagy kőkemény lesz...pedig vettem ám anno lelkesen muffinformasütőt is :D, már poros :(
Fúú hát én kezdem szégyelni magam így 30on túl, hogy nem tudok sütni :( nah de majd most ;)
Persze most is a könnyebb utat választottam először, felhívtam itt nálunk a híres neves cukit, pfff...több mint 5 ezer Ft egy túrótorta....ez vicc.
Nagy lelkesen kipakoltam a konyhába verőgép, tál, tojás, liszt, cukor, tortaforma....és rájöttem, hogy nem tudom mit kell csinálni velük :D :D kuncogtam magamon nagyokat és jöttem inkább ide ;)
Boldog szülinapot neki!:)
Valamikor meg a konyhatündérkedést is el kell kezdeni:)
A piskóta nálunk : amennyi tojás annyi evőkanál cukor és ugyan annyi evőkanál liszt.
A tojást szétválasztod, a sárgáját kikevered a cukorral (én porcukorral csinálom, mert gyorsabban felolvad) utána belekeverem a lisztet és egy kevés sütőport vagy szódabikarbónát, majd a tojások felvert habját. Van, hogy teszek bele pár evőkanál langyos vizet még a liszt belekeverése előtt.
Van nagyon egyszerű tészta receptem, én gyümölcstorta alapot szoktam belőle csinálni, eléggé piskóta jellegű: 15 dkg lisztet és 15 dkg cukrot, egy kávéskanál szódabikarbónát vagy fél cs. sütőport összekeverek 3 tojással és 1 dl olajjal, 1 dl tejjel. azt öntöm a kiolajozott-kilisztezett formába és közepesnél kicsi erősebb lángon sütöm a tűpróbáig.
További ajánlott fórumok:
- Tanulok.Vagyis:tanulnék, csak elakadtam...:S
- Népszámlálási ív kitöltésében elakadtam
- Vásárolt valaki a Sp@rban pontért lecsatolható tortaformát?
- Hogyan formázzák a szív alakú tortaformából a tortál női mell alakúra?
- Apósomnak az 50. szülinapjára akarok a mai napon tortaformában tortát sütni, Valami tejszínes epres vagy erdei gyümölcsöst ismer valaki?
- Szeretném a lámpáimat kicserélni. Vettem mennyezeti spotlámpákat. A bekötésnél egy kicsit elakadtam, esetleg valaki tudna segíteni?