Segítsetek! Olyan sajtos apró rudat szeretnék sütni ma, ami finom, puha és holnap is ilyen marad! (tudásbázis)
SÓSRUDAK-VAGY APRÓPOGÁCSA
50 dkg rétesliszt
50 dkg simaliszt
pupozott evőkanál só
fél lit. tejfől
Szóráshoz a tetejére:1 db tojás, sajt, köménymag, ánizsmag, vagy bármilyen mag
A fenti anyagokból tésztát készitünk,1 órát pihentetem, ha stanglira akarjuk, akkor vékonyabbra nyujtuk, ha pogácsának akkor kissé vastagabbra. Ha sietek akkor kinyujtás után megkenem tojással, és villával csikokat húzok ugy szorom meg és keskeny csikokat vágok, és azt mág téglalapokra, igy alkottam kis téglaalaku pogácsákat, vagy derelye vágoval stanglikat készitek.Megsütöm halvány pirosra, ha kihült zárható dobozba teszem és honapokig frissen el tartható. Nem kell bele tojás.
Szia!
Mi ez alapján szoktuk csinálni, ez még hetek múlva is friss, ha nejlonba beteszed:
- 1 kg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 10 dkg teavaj
- 1 egész tojás
- 3 dkg élesztő (kevés tejben felfuttthatod, vagy szárított)
- ízlés szerint só (ennyi liszthez kb. egy teáskanállal mehet, ha sósabban szeretitek, akkor több, de kóstolgasd)
Ezeket összegyúrod és annyi tejfölt tegyél bele, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj. Kinyújtod olyan fél centi vastagra, vagy egy kicsit vastagabbra és megkened a tetejét egy felvert egész tojással. Reszelt sajt a tetejére, derelyevágóval feldarabolod. 180 fokos sütőben készre sütöd.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell sütni a sajtos tallért, hogy ne ragadjon bele a sütőbe?
- Hogyan kell jó sajtos tallért sütni?
- Sajtos pogácsát szeretnék sütni, a tésztájába nyomhatok sonkás, tömlős sajtot?
- Leveles tésztából készítenék sajtos rudat, de nincs itthon tojás a tészta megkenéséhez. Helyettesíthető valamivel?
- Sajtos tallért lehet sütni tortaformában?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?