Segítsetek! Mivel lehet az ezüst ékszert takarítani? Szódabikarbónát, fogkrémet próbáltam. (tudásbázis kérdés)
Ha nincs tisztító folyadékod, próbáld ki az alufóliás módszert, régebben nekem is bevált.
Pedig a fogkrém az nagyon jó!
Minden tévhittel (karcol, nem tisztít, stb.) ellentétben restaurátor és ékszerész is ajánlotta!
Én a SZÉNFEKETE ezüstjeimet állítottam helyre vele a teljes reménytelenségből! Ma már ragyognak!
Amodentet használok!
Fogkefével, mikroszálas törlőkendővel, esetleg fültisztító pálcikával kell dolgozni!
Addig kell öblíteni és ismételni a folyamatot, amíg ragyogó nem lesz!
(Csak natúr, kő nélküli ezüstökön próbáltam!)
Én is a SZIDOLra szavazok.Nagyon szép lesz tőle.Ha veszel egy üveggel, hosszú évekig elég lesz és nem olyan drága.
Nem reg talaltam egy jo es olcso modszert ezusttisztitasra.
Egy kis labasba (en egy kb. max 3 tojasnyi ferohelyesben csinaltam), lehetoleg magas faluba egy darab alufoliat teszel az aljara, kb 4-5 ujnyi vizet ontesz bele, egy teaskanal sutoport es egy teaskanal sot teszel bele, tuzre teszed, amikor felforrott beleteszed az ezustoket, fozod kb 2-3 percig. lezarod, leszurod, lemosod, torlod, fenyesited puha ronggyal.
Vigyazni kell mert szurken habzik es kifut, igy ott szoktam folotte allni es meregetem le rola a habot :P, illetve, koves, antikolt darabokat ne igy tisztitsatok - en elbenaztam es az osszes antikolt ezustom is belekerult, aminek a vege az lett, hogy az osszes fekete resz lejott. Mindegy igy is jol neznek ki :).
Egy masik sutoporos tisztitasi modszer, hogy egy kis adag sutoporhoz (kb. 1 teaskanalnyi) annyi vizet adsz, amennyit felvesz es paszta szeru lesz. Egy rongyra teszel belole es atdorzsolod vele az ekszert, ezt lehet hasznalni antikoltra is, a koveseknel a kovet ki kell kerulni. Szinten le kell mosni, ha vegeztel. Szepen kifenyesit mindent.
Egyik modszer sem budos, mint ahogy az ekszertisztito folyadekok es a toredekebol meg lehet oldani, meg Magyarorszagon is. :)
cif-el probaltattok mar,felesegem neha azzal csinalja es szep csillogo lesz.
A folyadék ára 980 ft volt.
Én a 100ft-os boltban vettem ezüsttisztító folyadékot.Egy erősebb cérnára ráfűzöm a 2 nyakláncom, és az egy ezüstgyűrűmet.Utána rácsavarom az üveg kupakját, egy kicsit rázogatom így az üveget.Kb 5 perc után a cérnával együtt kiemelem az üvegből, folyóvíz alatt jól leöblítem,aztán szárazra törölgetem.Vigyázz a folyadékkal,szemedbe szádba ne fröccsenjen,és csak ezüst tisztítására jó.Ja azt elfelejtettem írni, hogy a cérnával együtt belelógatom az üvegbe,úgy hogy a cérna vége kinn maradjon.
Próbáld sóval dörzsölni, nekem eddig bevált, pár perc az egész.
Dörzsöld meg egy kis hamuval. Hatásos ;)
Citromsavval.Gyógyszertárban lehet kapni.Bátyám numizmatikus,ö azt használja a régi ezüstpénzek tisztítására.
Én ékszerüzletben dolgozom, sok ezüst ékszert hoznak be tisztítani. Egy folyadéba teszem bele pár percig, ez feloldja a koszt, ezután átkelélem zsíroldós vízben, leöblítem, és kész!
Lehet kapni ezüsttisztító folyadékot az ékszerüzletekben csak bele kell mártani pár pillanatra áttörölni és kész. Én is ezt használom.
Van egy becsüs ismerősöm, ő azt ajánlotta, hogy sima radírral próbálkozzak. Aki már kipróbálta, azt mondja, bejön.
Én vendéglátóban nyomtatam régen és az ezüstöket mindig SZIDOLlal kezeltük!
Én azóta is azt használom, ha kell vmire.
Az ecet nagyon jó. Én még szoktam a finom ciff súrólóval is átdörzsizni, nem lesz baja! Ezután még mindig használhatod finom tisztításra a szódabikarbónátés a fogkrémet, fogkefével jól sikáld meg.
Szia. Ékszerboltokban lehet kapni ezüsttíszító folyadékot. Nállunk 1500,- volt. Azzal gyönyörű lesz és nagyon sokáig elég.De csak müanyag valmivel nyúlj bele.
Ecet egy éjszakán át lefedve... :) nekem bevált!
Segítsetek! Mivel lehet az ezüst ékszert takarítani? Szódabikarbónát, fogkrémet próbáltam.
További ajánlott fórumok: