Segítsetek! mikor kell mennem először a védőnőhöz? (tudásbázis)
Szia!
Először is gratulálok!
Amikor visszamész a dokidhoz, és lát szívhangot, akkor ad egy papírt, vagy a leletre ráírja, hogy mehetsz a védőnőhöz.Szerintem ne várj a 11.hétig, a 8. hét körül keresd fel.Aztán a 12. hétig el tudsz menni vérvételre stb.
Szia!
Először is GRATULÁLOK!!!!
Nem kell fogadnod, mert tartozol hivatalosan valakihez a lakhelyed alapján és ezt nem lehet változtatni (csak ha költözöl). Érdemes a közeli gyerekorvosi rendelőben érdeklődni, mert a védőnők általában ott rendelnek, és van listájuk hogy ki melyik körzetbe tartozik. De szerintem még várj pár hetet, mielőtt elmész hozzá. Az orvos majd ad egy papírt , hogy vegyen fel gondozásba és adja ki a kiskönyvedet. Elég a 10-11 hét táján menni.
Sziasztok.
21 én volt az első, inszeminációm, ami úgy nézz ki sikeres lett.
Már két tesztet csináltam, mind a kettő 2 csikos lett.
Hétfőn megyek fél 5 re dokihoz, akkor remélem megállapitja, amire régóta várok.
Mikor kell védőnöt fogadni? Elvileg 3 hetes vagyok.Ahogy én számoltam. :)
Köszi a válaszokat.
MOncsi
köszi a segítséget
megkeresem a védőnőt itt a faluban, mert nem tudom, mikor lesz kész a házunk, talán csak karácsonyra. Akkor majd megkeresem a másikat, ha elköltöztünk. Addigra meg lesz a babuci is :))
A nevét már lenyomoztam a neten, csak a telefonszámot kell kiderítenem. Sajnos senkit nem ismerek itt, csak a férjemet, és ő is tudatlan e téren. Elárulni meg még nem szeretnénk a családnak a 12. hét előtt. :)
köszi
de: mi van akkor, ha most a párom szüleinél lakom, tehátr a lakcímem nem egyezik a tartózkodási helyemmel, ami nincs a lakcímkártyámon, mert egy 3. helyen építkezünk, és majd csak oda kívánok átjelentkezni. A lakcím szerintit kell keresnem?
Lakóhely szerinti körzeti védőnő. Én helyi kisokosból kerestem ki, naná, hogy rossz szám volt (körzeti gyerekorvosé) de ők meg tudták mondani.
Én 11. héten mentem csak, hogy a 12. heti kötelező ultrahanghoz meglegyen a kiskönyv. Első vérvételem pedig 16. héten volt, na akkor 5 kémcsővel.A belgyógyászati, EKG meg ezek akármikor lehetnek a szülésig, mert tulképp ahhoz kell.
Én a múlt héten kedden voltam 5 hetes.Nőgyógyászati rendelésen megállapították, onnan vittem a papírt a védőnőnek és már adta is a vérvételhez szükséges papírokat.Nálunk legalábbis már most van 1 vérvétel, aminek az eredményét viszem a háziorvoshoz, aki küld majd tovább a belgyógyászatra hacsak ő maga meg nem csinálja az EKG-t, meg ami még ehhez tartozik.
De nálunk eddig minden terhességemnél ez volt a folyamat.Sőt mostmár adnak egy kis listát, hogy mikor milyen vizsgálat az amire kötelező menni.Ez, ami számomra újdonság volt.
További ajánlott fórumok:
- Mindenképpen járnom kell a védőnőhöz kisbabámmal?
- Először is a gondolkodásodnak kell megváltoznia...
- Kisfiamat kb. fél órája életében először megcsípte egy darázs. Ha allergiás lenne rá, milyen tüneteknek kellene már jelenkeznie?
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- A terhesség hányadik hetében kell először védőnőhöz menni? Én úgy gondoltam, hogy megvárnám a 12. hetes ultrahangot
- Védőnőhöz be kell jelentkezni?