Segítsetek!! Melyiket válasszam? (beszélgetés)
Én dolgoztam számviteli ügyintézőként és ügyvitelen is besegítettem. Nekem kereskedelmi érettségim van. Mind a két munkába betanultam,de szerintem az ügyvitel szárazabb és még nagyobb precizitást igényel,mint a számviteli munka. Pedig ott is nagyon észnél kell lenni.
Mind a kettővel inkább állami szférában lehet elhelyezkedni. Óda meg bejutni elég nehéz. Ezért írtam,hogy érdemes megnézni,hogy melyikre van kereslet.
Nem szerettem volna elvenni a kedved, nem állt szándékomban, csak ezt a tényállást is sajnos nézni kell..
Beütött ez a sz*r helyzet, szakmai féltések vannak, de olyannyira, hogy a 65 éves mama nem akar nyugdíjba menni, és nem hagyják a fiatal generációt érvényesülni, nem is beszélve arról, hogy olyan állások vannak "2-3 tapasztalati év".. akkor a frissen diplomás, hogy áll munkába?:D
Borzalmas...
Lényeg a lényeg, hogy a Te életed, amit a szíved súg azt végezd el, és ne feledd, fiatal vagy még, bármit tanulhatsz még.. :]
Hát, igen. Ilyenek hallatán úgy elmegy a kedvem a tanulástól is sokszor. :(
Egyik ismerősöm is ma hiányszakmának minősülő szakot végzett, nagyon jó eredménnyel és mégsem tud elhelyezkedni. :(
Szia.
Persze, már utána néztem. Igazából a konkrét titkár állások elég érdekesen vannak meghirdetve, nem megbízhatóak. Persze, vannak kivételek. :)
Amit leírtak, abból tájékozódom, gyakorlatban nem tudom, hogy mit kell csinálnia pontosan.
sajnos erre nem igazán fogsz választ kapni, mert szerintem mindenki másként éli meg a munka világát. Szerintem leginkább hozzáálás kérdése.
Kreatív vagy, minden ember az!, csak van aki jobban lát dolgokat, van aki nem :)
Úgyhogy fel a fejjel!
Szia!
Ha tovább szeretnél tanulni később, akkor az emelt szintűt érdemesebb választani, arra plusz pont jár felsőoktatásban.
Pénzügyi- és számviteli szakon végzett okleveles közgazdász Nővérem alig bír elhelyezkedni ezzel a diplomával, szóval cáfolnám, hogy több lehetősége lenne.
Bár nem tudom, hogy egy ügyintéző mit csinál pontosan, de egy kicsit van köze egymáshoz a szakot nézve..
Szia!
Szerintem azt is nézd meg,hogy melyiket keresik inkább. Ha nem tudsz vele elhelyezkedni,akkor nem sok értelme van,hogy azt tanuld.
A Pénzügyi- és Számviteli Ügyintéző szerintem közelebb van az eredeti végzettségedhez. Tudod,hogy mit csinál az Ügyviteli titkár?
Én dolgoztam ügyvitelen. Rengeteg jogszabályt kell tudni alkalmazni és elég száraz szerintem. De ez a Te beállítottságodon is múlik. Te melyiket szeretnéd?
Az a problémám, hogy nem tudom, melyik könnyebb, melyik nehezebb (úgy értem, hogy munkában, nem tanulásban :)). Azért kérdezek inkább másokat, mert ahogy leírják a tevékenységi körben a végzendő feladatokat, nekem túl nehéznek tűnik mindkettő. :(
Valamelyiket viszont muszáj választanom.
Reméltem, hogy lesznek olyan emberkék, akik tudják vagy tapasztalták legalább az egyik szakma előnyeit/hátrányait. :)
Te melyiket szeretnéd? (mi van mellette, mi van ellene, mérlegelj )
Melyik áll hozzád közelebb?
Adhatunk tanácsot, de nem biztos, hogy neked az lelsz a nyerő ;)
További ajánlott fórumok:
- Melyiket válasszam? Férj? Szerető? Új kapcsolat?
- Fogamzásgátlók – melyiket válasszam?
- A 2 srác közül melyiket válasszam?
- Táncszőnyeg ajándék - melyiket válasszam és hol vegyem?
- Informatikából ECDL vizsgával vagy érettségivel érek többet? Nem tudok dönteni melyiket válasszam!
- Melyiket válasszam? Frontline spot on vagy combo spot on?