Informatikából ECDL vizsgával vagy érettségivel érek többet? Nem tudok dönteni melyiket válasszam! (tudásbázis)
Szia!
Ha infóból érettségizel középszinten, és az ötös lesz, akkor kapsz automatikusan ECDL vizsgát. Ez mellesleg ingyen és bérmentve lenne meg, mert az érettségiért nem kell fizetned. A középszintű érettségi követelménye kb. ua., mint az ECDL-é. Én a helyedben az ECDL-t választanám, és érettségiznék, nem a vizsgára mennék el, mert a tananyag megegyezik és választott tárgynak is jól jöhet egy 5-ös infó. De ha nagyobb terveid vannak, akkor emelt fakultáció, de szerintem az piszok nehéz lehet. De, ha ügyes vagy és szereted, akkor egy emelt infó érettségi plussz 40 pontot is hoz és gondolom amellé is jár ECDL vizsga. Ha pedig csak órára akarsz bejárni, de érettségizni nem, akkor a képességeidhez mérten válassz.:) Szép hosszan taglaltam a lehetőségeket.:) Remélem segítettem egy picit.
Én informatikából érettségiztem (létszámhiány miatt csak középszinten), ötös lett és megkaptam mellé az ECDL-t (ami egyébként nem jó sehova).
Emelt szintű informatikára ne menj! Programozni is kell tudni hozzá, az meg nagoyn nehéz. Csak akkor van értelme, ha utána informatikát akarsz tanulni főiskolán/egyetemen (de akkor már évek óta foglalkozni kellene vele...)
de akkor mégiscsak kötelező valamelyik , ha jól értem..
szerintem mindkettő fölösleges , ha te majd annak idején más irányba szeretnél menni..
nem kötelezhetnek erre a választásra ..
véletlenül elment az előbb .. ))
A jelentkezés 5 ezer ft volt...
ha választott tantárgyként mész akkor érettségizz le belőle, de sokra abban sem mész előre...
Nem pluszpont a felsőoktatásban..
nem sokat érsz vele , vizsgánként 1500 ft...öszzesen 7 vizsgarész van , ha bukás van vaéamilyikből akkor az még megy pluszba
Ha becsületesen tanulsz és pénzed is lesz a vizsgára akkor az ECDL-t választanám.
Viszont ha érettségi után informatika területen akarsz továbbtanulni akkor emelt szint.
Te döntésed! :-)
Mehetek, de magamnak fizetem.
Érettségizni bármiből érettségizhetek.
Még se értettem félre, mert azt írja:
INFORMATIKÁBÓL ECDL-el vizsgával vagy érettségivel érek többet!
Nem mindegy ám.
Így egyértelmű hogy ecdl-el többre megy.
Az érettségije attól még meglesz, max informatika helyett másik idegen nyelvet választ.
Jó, leírom pontosan.:)
Felvehetem fakultációnak az informatikát. Nem kötelező érettségiznem belőle, tulajdonképp nincs is rá szükségem (még). De két csoport közül választhatok. Az egyik az ECDL-vizsgára készít fel, a másik az (emeltszintű) érettségire. Ezek közül nem tudok dönteni. A későbbi elhelyezkedésem, továbbtanulás szempontjából melyik előnyösebb?
Akkor félre értettem valamit, bocsi.
Azt hittem Ecdl vizsga és informatika (választott tantárgy) érettségi között kell választania.
Én teljesen elkavarodtam,azt hittem az a kérdés,hogy érettségi vagy ecdl vizsga legyen?!De már látom,hogy info érettségi vagy ecdl a kérdés.:-)
Összezavarodtam sorry.:-D
Megint én, bocsi, akkor ezek szerint már megváltozott.
Válaszd az ECDL-t, szerintem tutira többre mész vele, mint a sima érettségivel!
Ha leérettségizel, sose nézi egy munkáltató miből érettségiztél, csak megvan a középfokúd.
Viszont az ECDL az ECDL, súlyos 10ezrekbe kerül ha le kell rakni, ma már pedig sok helyen alapkövetelmény.
Nem tudom hogy van,de hogyha mész tovább felsőfokra akkor az ECDL is plusz pont nem?
Sajna sokat változott a rendszer '04 óta. :-(
Érettségi mindenképpen.Hiszen,hiába van ecdl vizsgád,ha érettségid nincs.Mellesleg az ecdl szerintem nem sok semmit ér,mármint munkahely szempontjából.Aki érti a számítógépet,az anélkül is érti...
Mellesleg nálunk (középsuliba) pénzért adták az ecdl-t:-):-SS ....
Ha megvan az ECDL vizsgád automatikusan jelest kapsz informatikából, ha azt választod érettségi tantárgynak.
(Én időmbe így volt {2004}, érettségire be se kellett menni.)
Szerintem sok olyan munkahely van, ahol ha nem is kérik (egyik ismerősömet úgy vették fel, hogy le kellett tennie ezt vizsgát) de jó ha van, mert papírral alá tudod támasztani a tudásod, nem pedig út közben jönnek elő a hiányosságok.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább?
- Tavaly előrehozott érettségit csináltam informatikából, és most be kell vinni a törzslapot, de nem találom. Ilyenkor mi a teendő?
- Informatika alapismeretekből vagy informatikából középszinten van szóbeli érettségi?
- Ha teszek egy angol emelt érettségit akkor az már a középfokú nyelvvizsgával egyenértékű?