Segítsetek légyszives...ékszerteknősöm fején valami búb van, mi lehet ez? (tudásbázis)
7. lexi018 (válaszként erre: 6. - 7a8b421bcf)
2010. ápr. 1. 13:01
és kálciumot szted hogy?
6. 7a8b421bcf
2010. ápr. 1. 12:55
Esetleg egy kis kálciumot lehet neki adni, meg ilyenkor A-vitamint szokott az orvos szúrni a combjába. Szóval házilag elég nehéz gyógyítani, főleg, hogy pontos diagnózis sincs:-(
Nálunk minden állatorvos ért valamilyen szinten a teknőcökhöz is, mégha nem is a szakterületük, azért csak tanultak róla.
5. lexi018 (válaszként erre: 4. - 7a8b421bcf)
2010. ápr. 1. 12:51
hát elég puha,vagyis nem ilyen kőkemény...oké,de a doki,akihez a kutyát hordjuk,ő nem foglalkozik ilyen kis állatokkal,és nincs is hüllőkre spec. állatorvos,ezért kérek itt segítséget.Szerinted mit tehetnék vele???most kivittem napoztatni kicsit,este meg lehet meg infralámpázom.Még mit?
4. 7a8b421bcf
2010. ápr. 1. 12:47
Ha puha, akkor az lehet egy ödéma. Ezt okozhatja esetleg az egyoldalú táplálás, vagy vitaminhiány is. HA viszont a dudor kemény, akkor az rossz indulatú elváltozás is lehet. Mindenképpen érdemes lenne megmutatni állatorvosnak.
3. lexi018
2010. ápr. 1. 12:39
Kb 2 hete vettem észre,hogy a fülénél,jobboldalt valami nagy búb van,mintha egy cukorborsó lenne alatta.Képet tettem is ki az adatlapomra.Megfogtam neki,és puhább,de nagyon nem mertem megnyomicolni.Mi baja lehet?
2. 7a8b421bcf
2010. ápr. 1. 12:38
Mi a gondod?
1. lexi018
2010. ápr. 1. 12:38
Segítsetek légyszives...ékszerteknősömről van szó.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mi lehet a bajom? Légyszíves írjatok!
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Az ékszerteknősöm nem nyitja ki az egyik szemét és nagyon fura hangokat ad ki, nyöszörgéseket. . . Mi lehet ez?
- Hogyan lehet meggyógyítani az ékszerteknősömet ha az a baja hogy nyöszörög és a szemén egy hártyaszerűség van?
- Az ékszerteknősöm páncélján vastag, kocsonyás réteg van. Mi lehet ez?
- Védőnők segítsetek, légyszíves, percentiles lapot keresek tudna esetleg segíteni valaki, 0-6 év kellene, de nem lehet már sehol kapni.