Segítsetek! Ilyen esetben kaphatok-e valamilyen támogatást a szemüvegre? (beszélgetés)
Én ezt nem értem. Mindenki ilyen összegekről beszél én meg tök olcsón csináltatok szemüvegeket.
Nekem 1 pár lencse 8000 ft a keret pedig 3000.
A férjemnek szintén ennyi volt. És mindkettő műanyag lencse, minden féle bevonatokkal. UV szűrő, pára nem tudom mi, stb.
Az enyém távol látáshoz van, a férjemé pedig olvasó szemüveg.
Ha nem nagy dioptriás, akkor mi kerül ennyiben rajta? Hol akarod csináltatni? Én sosem megyek sem ofotérbe sem visionba. Az sztk-ban van optikus ott szoktam csináltatni, valamint kis optikusoknál. Szép divatos keretek. A barátnőm is nem rég csináltatta 15 ezer volt az övé is. Ugyan úgy kis optikusnál. Az övé is minden féle bevonattal és müa lencse.
Persze, a penzrol. Mondom, dolgoztam ebben a munkakorben, nekem is a meregdraga lencset kellett eladnom mindenkinek, aki meg nem hagyta magat es olcsobb lencset rendeltem neki, utana le lettem b@szva, hogy miert nem a dragabb lencset adtam el. Nem lesz egyik gyermeked lencseje sem szodasszivon, komolyan. Mondom, lehet nem lesz esztetikus, de tokeletesen latni fognak egy normal lencsevel, picit vastag lesz, de nem szodasuveg, ezt 100%ra allitom. Akkor lenne szodas, ha -5 vagy -6-rol lenne szo.
Olyan dioptria pedig valoban nincsen, amit ide leirtal, lehet elirtak a beutalot. Van -1.00, vagy -3.00, +4.00 es a tobbi, nem irom le az osszes lehetoseget, es van -1.25, -1.50 es -1.75. De olyan, hogy 0.6, kizart. 100%! El lett irva, figyelmetlen volt, aki ezt irta a papirra.
Pfff ... akkor rad akartak sozni egy kurv@ draga lencset. Azert ezek a dioptriak nem annyira veszesek, vastagsagban sem.
Azert nem mindegy hogy minuszos vagy pluszos lencserol van szo. Ha minuszos, akkor sok lecsuszolodik a vastag kulso reszbol, ha pluszos, akkor sajnos a lencse kozepenel vastag lesz, de nem szodasszifon. Uristen ... :S Latszeresz vagyok, optikaban dolgoztam, tudom hogy erre megy ki a jatek hogy boldog boldogtalannak eladjak a 100.000-es lencset -1 dioptriara. Nem szukseges vekonyitani, ha a penztarcad nem engedi meg. A gyerekeid latni fognak a lencsevel, csak nem lesz teljesen esztetikus.
Milyen dioptriakrol van szo?
Mert pl egy +4-es vagy egy -4-es mar tenyleg nagyon vastag.
Most az Ofo*ertben mar megint a 100-szorra megy a korengedmenyes akcio, ami CSAK a keretre vonatkozik. Ugye abban a gyerekeknek nem sok hasznuk van mondjuk a 5 evukkel. Es ezek az akciok egy vekonyitott lencse megvasarlasa eseten aktualisak.
Nem vagy naiv, a lencsek ara tenyleg hatalmas es azokra ritkan adjak kedvezmenyt. Gyermekek eseteben is ...
További ajánlott fórumok:
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Mentálisan beteg anyukámat beutaltathatom valamilyen intézménybe? Ezt meg tudom-e tenni anyagi támogatással?
- Gyermekét egyedül nevelő anyának jár-e a családi pótlékon kívül valamilyen más állami támogatás?
- Aki Gyes-en van és egyedül neveli gyermekét, kaphat-e valamilyen szociális támogatást? Ha igen mit, és mennyit?
- Gyermek részére készítetett szemüvegre nagycsaládosként kaphatok-e kedvezményt?
- GYES/GYED, CSP, TGYÁS - Ezeken kívül igényelhető valamilyen támogatás?