Segítsetek gázártámogatási papír kitöltésével kapcsolatban! (tudásbázis)
Vigyázzatok, mert én is az utolsó 3 havi fizetést + étkezési utalványt vallottam be /ezt kérték/, most az ellenőrzéskor meg 12 havi jövedelmet kell igazolni, mindenféle pluszpénzekkel együtt.
Nem értem, akkor miért nem ezt kérték eleve?
Már megnéztem és értem mit kell beírnom:)A jövedelem nem volt világos de rátaláltam:
Rendszeres jövedelem esetén a megelőző hónapban szerzett jövedelem; nem rendszeres jövedelem és vállalkozásból származó jövedelem esetén a megelőző 12 havi jövedelem havi átlaga alapján kell a számítást elvégezni.
Na azon a papíron semmit nem találtam. Felmentem az ott feltüntetett honlapra (Szociális és munkaügyi minisztériumé), ott találtam egy olyant hogy gyakran ismételt kérdések. Ott ezt találtam: Melyik hónap jövedelmét kell feltüntetni az igénybejelentőn? A támogatásra való jogosultság szempontjából a kérelem benyújtását megelőző hónap havi jövedelmét kell az igénybejelentőn feltüntetni.
Akkor most mi az igazság???
oké,köszönöm szépen
és akor most ezt meddig kell leadni
menyire pontosan kell beírni az összeget
?
-havi rendszerességgel járó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónapban szerzett jövedelem,
-nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző 12 hónap alatt szerzett jövedelem 1 havi átlaga.
Én ma kaptam a tájékoztatót és az adatlapot, ezen ez van 3 havi átlagot én nem olvasok rajta...
Tájékoztató az igénylőlap kitöltéséhez:
"Jövedelemként a kérelem benyújtását megelőző 3 hónap átlagos jövedelmét kell feltüntetni."
na jó,de ez változó,hogy mikor mennyit kapok
van errőlvalami papírom,amin ez fel van tüntetve?mert nemrég költözködtünk,és nagy a felfordulás
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Van olyan pesti cég akik valamennyi összegért elintézik helyettem a baba papírjaival és az ellátásokkal kapcsolatos hivatalos teendőket?
- OEP kiskönyv kitöltésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Lakásfenntartási igénylőlap kitöltésével kapcsolatosan tud valaki segíteni?
- 1-es típusú cukorbetegek, üzemorvosi vizsgálatra vittetek valami papírt a cukorbetegséggel kapcsolatban?