Segítségeteket szeretném kérni válás elindításával illetve gyermekelhelyezéssel kapcsolatban (beszélgetés)
nem kértem a gyerek elhelyezéséről semmit, mert egyértelmű volt, hogy nálam lesz a gyerek.Az apja még tisztába se tudja rakni, meg se tudja fürdetni, etetni, és még sorolhatnám.
És én költöztem el a házból, hiába az enyém, mert akkor ő azt mondta, h neki kell és kifizeti nekem, csak amikor megtudta az összeget, letört a lelkesedése....azóta én lakok a házba, megvolt a bontó, hamarosan lezárul a hitel mizériánk is.
Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál,lenne egy kérdésem te nem kértél ideiglenes gyermek elhelyezést míg külön éltetek..gondolom a férjed költözött el akkor ha tied a ház és nem te..
Köszönöm
30 e????az igen....végül is infláció van vagy mi?!
4 éve lesz lassan,hogy elváltam,de akkor volt 6e ft+illeték,ami asszem 5 e ft volt..nekem a költség mentességet felajánlották,mint lehetőséget..mondták,hogy egy hónap..mondtam,hogyha költségmentesség nélkül kérem,akkor gyorsabb az eljárás??azt mondták,hogy nem és ez nekem jár..nem kellett kérnem külön...
nekünk nem volt ügyvéd,nem is volt rá szükség..végig kuncogtuk a tárgyalást..meg is kérdezte a bíró,hogy miért is akarunk válni??
mondtuk neki,hogy ez nem mindig volt ám ilyen...
azt mondta,mivel ilyen normálisan állunk a dolgokhoz,így az ebédszünetét ránk áldozza pontosan egy hónap múlva.így is volt..déli 12 órakor volt a gyerek elhelyezési mizéria..kiadták a papírokat és mehettünk...
Szia!
Én is pont most élem át, 2 hét múlva megyek a bontóra, de nálunk sikerült megegyezni ügyvéd előtt, úgyhogy remélem nem lesz több tárgyalás.
A gyerek elhelyezéssel kapcsolatban csatlakozom az előttem szólóhoz, az nem csak úgy van, ahogy Apa gondolja...a gyereknek az anyjánál a helye.
Jan.1-től 30000Ft körül van az illeték a válási keresetre, de mindenképpen kérj illeték mentességet, hivatkozhatsz a két gyerekre.
És még az fontos, hogy a szétköltözésetek óta legalább 2-3 hónapnak el kell telnie a válás beadásáig, mert indokolatlannak fogja tartani a bíró.
Az ügyvédi költség sem kevés, de ha ilyen gondod van, hogy nem tudsz megegyezni a férjeddel, akkor jobban jársz,ha fogadsz ügyvédet.Még az is lehet, hogy az ügyvéd rá tudja beszélni bíróságon kívüli egyezségre. Nálunk is így volt. Csak nálunk a ház volt a vita tárgya, ami teljesen az enyém, de ő igényt tartott volna rá. A gyerekére meg sz@rik rá.
szia..
az eljárás a következő:
megkeresed a helyileg illetékes bíróságot..általában szerda a panasznap...
beadod a válási kereseted,és ami nagyon fontos,kérj költségmentességet...aki nem kér,az eljárás lezajlása után kifizettetik vele az illetéket..nekem 5 éve lett volna 6000 ft,de költségmentes voltam és nem kellett fizetnem..az exemnek kellett,mert az nem mondták,hogy a másik félnek külön kell a költségmentességet kérni...ezért ő fizetett 6 e ftot + illetéket valamennyit,mivel Ő volt az alperes..
kapsz majd kb 1 hónap múlva egy papírt..idézést..
ha vita nélkül megy,akkor a második tárgyalás után vége,ha nem,akkor sajna addig húzódóik,még nem lesz egyezség...
meg kérdezi a bíró,hogy van-e megállapodás..ha nincs,akkor ő mond valamit..ha elfogadjátok jó,ha nem,akkor folytatódik tovább..
a gyerekeket általában az anya mellett helyezik el,ha csak erre a férjed nem tud olyan bizonyítékot felmutatni,ami az ellenkezőjét bizonyítja...pl alkohol vagy drog problémák,brutalitás,elhanyagolás és egyéb tényező....
tőlünk megkérdezték miért válnánk el?
mi az elhidegülésre hivatkoztunk....
röviden ennyi...
További ajánlott fórumok:
- Barátodnak fontosabb egy nő barátsága, mint Te, illetve a kapcsolatotok?
- Tapasztalatok mellfeszesítéssel kapcsolatban? Nektek mi vált be, illetve mi nem?
- Duphaston szedésével, illetve abbahagyásával kapcsolatban tud valaki segíteni? Hányadik héten és hogyan kell abbahagyni?
- Volt már "endometriosis"-od, illetve kaphatnék tanácsot a témával kapcsolatban.?
- Van valakinek tapasztalata L'oreal Casting creme Gloss, illetve Excellence-szel kapcsolatban?
- Hogyan lehet bejelenteni egy esetleges Guiness Rekordot? Illetve Magyarországon kivel és hol kell felvenni a kapcsolatot?