Segítség! Székrekedés (beszélgetés)
Kedves Fórumozók!
Megosztanám egy barátnőm tapasztalatait Veletek hátha segít valakin. Egészséges barátnőm, normál étkező, sportoló. Semmilyen probléma. Tavaly ősszel kezdődött. Panaszkodott, nem tud wc-re menni. Már napok óta. Mivel anyukám súlyos székrekedéses, gondolta fogok tudni valami hashajtót ajánlani. Kipróbálta. Kb 10 félét. Nem akarok senkit fárasztani, de néhány hónap alatt szerintem mindent kipróbált: lenmagtól az aszalt szilváig, mindenféle praktikát. Semmi :( Aztán orvoshoz fordult: labor, ultrahang, gasztro... stb. Ott is osztották az észt, mit egyen mit ne, milyen hashajtó stb. Egyébként más baja nem volt, csak egyre nyomasztóbb lett a hasprobléma. Már gyakorlatilag másról nem, is beszélgettünk: csak mi van a klotyó üggyel? Egyszer mondja: nem elég, hogy nem tud wc-re menni, de az a legújjabb, hogy már fáj a hasa is. Olyan rosszul érzi magát egész nap stresszes ettől. Az orvosnak hiába panaszkodik, már időpontot is másfél hónapra adtak, megpróbálták lerázni. Mondtam neki lenne egy ötletem: hallottam már az ételintoleranciáról. Az interneten utánaolvastam okozhat székrekedést is. Hosszasan tárgyaltuk az ügyet, úgy döntött nincs vesztenivalója. Kezdjük a tejfélékkel. Drasztikusan: semmi ami tej, vagy köze van a tejhez (sajttól a sütikig) Kettő nap múlva felhívott: azt hiszem történt valami. Tudok wc-re menni. Hashajtóval. Aztán elhagyta a hashajtót. Ez kb 2 hónapja volt. Minden rendben. Azóta kerüli az összes tejfélét. Retteg tőlük.
Anyukámon is kipróbáltuk, neki nem ez a baja. Gondoltam hátha valaki esetleg tanul ebből az esetből. Lehet szerintem más élelmiszerre is gyanakodni:)És próbálkozni.
Én heti egyszer szoktam,2 naponta kellene de az nem tudom megoldani.nagyon fontos,hogy teljes hashajtás csak éhgyomorra fog sikerülni,vagy 12 után nem eszel és 19-20 óra körül kezded,én éjszaka szoktam:)
havonta váltom a hashajtót igy nem szokok hozzá.
elsönek próbáld meg a gutalaxot,10-15 csepp másnap reggelre hat,ha nem! következö este ismételd!kiméletesen hajt ezzel nyugodtan mehetsz meloba.Cseppek számát neked kell kikisérletezni,én is 10 cseppel kezdek és 50-nél váltok!
következö hónapban levolac(ezt nagyon ügyesen lehet használni)sajnos én tulságosan gázosodom töle!
levolacból-ha éhgyomorra veszel meghajt kb 2órán belül de!!székletlazitásra is tudod használni!
minden étkezés után igyál belöle kezdetben 10ml-ezt 1.héten belül lazul a székleted,ha nem keserüsóval hajsd le magad!és kezd ujra 15-20 ml(neked kell ki kisérletezni)ha ügyes vagy betudod állitani a székletedet napi 2-3 a jó!
keserüsó na ez a legdurvább,és legtutibb módszer!
éhgygyomorra 3teáskanál keverj el szörpben,mert nagyon rossz izü,id meg és légy wc közelében:)1.5 2mulva hat! közben igyál sok folyadékot min 2 liter!ezt csak akkor csináld ha másnap nem kell dolgozni menned!hát remélem segitettem!
bármi problémád van keress szivesen segitek!
használt hashajtóim:
gutalax,,levolac,dolucax,keserüsó,glubersó,tisasen,stadalax,
Nálad a természetes módszerek nem fognak segiteni nagy valoszinüséggel!Hasonlo cipöben járok én is,4 éve folyamatosan hashajtózom!
Van egy-két jólbevált módszer szivesen megosztom veled,ha érdekel!
A probléma szokott érinteni. Olyankor ingert se érzek arra, hogy wc-znem kellene :/
Ennek mi lehet az oka?
a legjobb megoldást találtam meg.
és egészséges is.
aszalt szilva, kb két darab egy pohár vízzel és garantáltan nem lesz többet székrekedésünk. a legrostosabb, és egészségesebb dolog!
úgyhogy ezentúl rágcsi helyett aszalt gyümölcsöket fogok enni, finomak is és egészségesek is.
Napi 3x1 kávéskanál fehér mustármag, sok vízzel.
(nekem se a búzakorpa, se a lenmag nem jött be)
Szedjél lenmagolajat..
ezenkívül még rengeteg mindenre jó!
Csodaszer!:)
Legolcsóbb és legjobb tanács,amit utdok adni az,hogy olvasd el,mit írnak a búzakorpáról.
Én naponta eszem egy pohár joghurtba/kefirbe keverve 4-5 evőkanálnyit. Gyümölcsdarabokat dobálok bele,és ízesítem édesítővel,vagy mézzal,vagy cukorral,stb.
Évek óta ezt eszem reggel,és tökéletes hatása van.
Duphalac szirup. Én kb. 6 hétig csináltam és használt.
Az orvos szerint (orvosnál voltam ezzel a problémával) naponta sétálni kicsit intenzivebben, kocogni, és meginni min. 2,5 liter vizet.
Azóta semmi bajom a székrekedéssel, mióta ezt betartom.
A másik a szauna. Most kezdtem el szaunázni, de kb. 2 nap után meghozta a kivánt hatást.
Ha hosszútávon van székrekedésed, akkor a séta-mozgás-normális ivás-evés segiteni fog.
Ja és rájöttem nálam a teljes kiörlésű cuccok pont székrekedést okoznak. Ha azokat eszed, akkor nagyon-nagyon sokat kell rá inni.
állítólag ha éjszakára vízbe áztatsz aszalt szilvát és reggel megiszod a levét hamarosan siker koronázza a próbálkozást!:-)
sok kismami csinálta és nekik bevált
További ajánlott fórumok:
- 3 éves nagyon székrekedéses lányommal mit tudok kezdeni?
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?
- Segítség, székrekedés :(
- Adható székrekedéses babának banán?
- Két éves kisfiamnak székrekedése van, már mindent megpróbáltam. Mit lehet még tenni?