Segítség! Sütök, főzök! (beszélgetés)
sose sussuk elore a pizzat.eltem olaszban es lattam,hogy csinaljak.
Én megcsinálnám. A hús és a spenót illenek egymáshoz. A tészta mindkettőhöz. Ez egy jó kaja.
Szeretem az összetevőket, és hogy összeillenek-e? Ez a nagy kérdés. Bár különböző ízlések vannak. Szerintem megcsinálom.
Szerintem finom lehet. De az jobban számít, hogy az összetevőket te magad mennyire szereted, és el tudod-e képzelni együtt.
Amit ennék, ilyen recept nincs. Érdemes megcsináni? Bolognai spagetti átgondolva. Azaz tészta darálthús, sajt, na és persze paraj. Igen parajos daráltúsos tészta, sajttal. Ezt enném. Ehető lenne, vagy inkább meg se csináljam?
Tegnap csorgott a nyálam, és neki is álltam volna, hogy vacsorára összedobjak egyet, csak éppen a sajt hiányzott hozzá! Hát ezen ne múljon. :))
Sosem sülöm elő a pizza tésztáját. Ha megkelt, megkenem kecsappal, rárakom, amiket kell, és megsütöm. (Addig sütöm, amíg a tészta széle, ahol nincs kecsap, egyebek, el nem kezd pirulni.) A reszelt sajtot ilyenkor szórom rá a tetejére, s visszatolom a sütőbe, amíg rá nem olvad. (Ez kb. 30 másodperc.)
Mindig elősütöm kicsit, amikor elkezd hólyagosodni a tészta, akkor teszem csak rá a feltétet.
nem kell elősütni és nagyon magas fokok kell sütni mindössze pár percig, ha a sajt már jó, a többi is az lesz :)
Nem szoktam elősütni. Nyers tésztára mehet minden,és együtt megsütni! Isteni!
Pl. a kukoricát, nyers paracsiomot, uborkát, mindig sajtra teszem, szépen körbefogja a sajt, alatta a szalámit is fixálja.
Naplóm 654. bejegyzése
[link]
Na dojálcsak jó Pizza receptet!
Te melyik a kedvenc, melyiket készíted?
Nem szoktam elősütni a tésztát, sütőpapíron kinyújtom, megkenem, megpakolom (érdemes a sajtot rétegenként tenni, akkor összefogja a feltéteket és nem kell sok szósz, mert szerintem amiatt is "csúszkálhat"), papírostól ráhúzom az átforrósított tepsire és irány a forró sütő.
[link]
Ezt csináltam meg valamikor serpenyőben, nekem nem csúszkált, gondolom, hogy a sajt ahogy megolvadt, kapaszkodott bele a nyers tésztába.
Most kedvet kaptam rá, csak éppen sajtom nincs itthon. :))
Mindig a nyers tésztára teszem a szószt és a feltéteket. Nem olyan vastag az a tészta, hogy ne sülne át. Igaz, nem szoktam rá olyasmit tenni, aminek árt ha 15 percet a sütőben van, a teteje épphogy elkezd pirulni mikor kiveszem. A gomba az egyetlen amit előbb kicsit megsütök serpenyőben, mert az brutál sok levet ereszt.
Én nem szoktam elősütni, és mindig megsül rendesen.
Nekem is csúszkál a szalámi, gondolom azért, mert a pizzakrém/ketchup "csúszós",akkor is, ha megsül. Nincs ezzel semmi gond.
Jó kérdés, szaporítanám eggyel 😀 Ha rákenem a szószt, feltétet, az miért nem sül össze. Csúszkál rajta, amikor felvágjuk, esszük.
Sziasztok!
Szeretném, ha ez a fórum arról szólna, ha elakadtunk egy receptben, akkor kisegítenénk egymást. :)
Kezdem. Pizzát sütök. Tészta tökéletesen megkelt, a recept szerint azt pakolunk rá amit akarunk. Ezt is tettem. Jó sok finomsággal megpakoltam, és beraktam a sütőbe. De akkor jutott az eszembe a tésztát nem kellett volna egy kicsit elősütni? Utána pakolni rá a feltéteket? Hiszen nekik nem kell annyi sütési idő szerintem. A kérdésem, hogy a nyers tésztára kell pakolni, vagy egy kicsit elősütni kell a tésztát, és úgy rápakolni a feltétet? Köszi a segítséget.
További ajánlott fórumok: