Segítség kutyások! Hiperaktív diszpláziás kutya! (beszélgetés)
Nem tudom, hogy került hozzátok a kutya és miért, de a felelős állattartás nem merül ki abban, hogy kap enni, meg van helye...
Aki nem tud időt szánni a kutyára, főleg egy ilyen fajtára, amelyik igényli a foglalkozást/foglalkoztatást, ne tartson!
Feladatot kell neki adni, nem csoda, ha hiperaktív.
Minden nap sétálni kell a kutyával legalább 1 órát.
Az, hogy elrohan, pedig nevelés kérdése. Én is ajánlom figyelmedbe a csodálatos kutyadokit, nagyon jól elmagyarázza, hogyan kell helyesen sétáltatni egy kutyát, és azt is, miért.
Ha szeret keresni, meg lehet neki tanítani, hogy eldugott tárgyat megkeressen pl a kertben.
Kérdezd meg az állatorvost, szabad-e neki labdázni. Akkor úgyis csak annyit mozog, amennyi jól esik neki.
Vannak speciális játékok, amiből ki kell varázsolni a jutalomfalatokat.
Én személy szerint reggel 5.30-kor kelek, hogy legalább fél órát tudjak sétálni a kutyával, ne bolonduljon meg napközben. Utána dolgozom, mint bárki más, hazamegyek, kutyát sétáltatok, elmegyek a gyerekeimért az oviba, vacsorát csinálok, és este, miután letettem a gyerekeket, 1-1,5 órára leviszem hancúrozni a többi kutyával a parkba.
Jut rá idő, csak akarni kell.
Akkor passz, nincs más ötletem.
Ha nektek nincs időtök meg energiátok, illetve a kutya túl problémás, akkor vagy marad ilyen, vagy szakember segítségét kell kérni.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!