Tapasztalt kutyások segítsetek! (beszélgetős fórum)
szia:)
akkor ő még picurka nagyon:9 de látom a rosszaság az már neki is megy:D:D
Én ebben a dologban nem tudok nyilatkozni mert Berci ilyet nem csinált.Bár lehet hogy csak nem érte el a ruhákat:)
értem.
először megtanuljuk a pórázon való sétát és ha ez megvan akkor jöhet a póráz nélküli is:)
rendben türelmesen gyakorlom és pár hét múlva remélhetőleg meglesz az eredménye:)
TE akkor szerencsés vagy a kutyáddal hogy nem kell póráz:)
Igen, kb. én is így csináltam, és megtanulta. Kicsit gyakorlás és megszokja. Ha magamhoz húztam én mindig adtam neki a parancs után jutalomfalatot.
Az út szélén mindig leültetem, ha pórázon van, ha nem. Volt már hogy kiszaladt, akkor mondtam neki, hogy "rossz kutya" és pórázra kötöttem (általában én anélkül sétáltatom)
sziasztok:)
Az út szélén ti leültetitek a kutyust?
Szeretném hogy megtanulja hogy az útra nem futunk ki ha ne adj isten egyszer kiszökne bár remélem ez nem következik be...
:):)
én egyébként mindig is a nagyobb testű kutyákra "buktam":D
a goldik is nagyok úgy tudom.azt hiszem kb akkorák mint egy labi de persze ez is egyedenként változó..
A tiéd fiú lány?
Berci egyébként ivartalanított
Én 45 körül mozgok, na most képzelheted:) A kuitty 60 centi és 30 kiló. Én meg 160 centi és 45 :)
Ha két lábra áll az államig ér..és még csak 7 hónapos. Goldie, nem labrador. Nem tudom mekkora lesz, de egy fél évig még nő.
AZ én kutyám is 30 kiló. Alig vagyok nehezebb nála:)
Ha elkezd(ett) húzni, mindig rántottam rajta egyet, hogy érezze, a póráz rajta van, és hangosan rászóltam. A 3. alkalom után elég volt annyit mondani, hogy "ne húzz".
Bár én beszélek a kutyával és nem parancsoakt osztogatok, nem főnök vagyok, hanem gazdi :)
A labrador nem "kiskutya".
nekem 6 hónapos a goldiem, széen sétál próázon, ha elkezd húzni, rászólok, hogy "ne húzz"é s "hozzám" (utóbbi sokszr elhagyom) és akkor belassít. Tudja, hoyg a "hozzám" parancs mellé az is jár, hogy köbö 30 centisre hagyoma pórázt, azaz csak a lábam mellett tud jönni.
Semmivel nem vagy elkésve, de szerintem ezt jobb minnél hamarabb elkezdeni, én a 3 hónapos kutyával már voltam több idegen városban is kirándulni, és nagyon szépen sétált.
Ahogy többen írták, következetesség:)
aha értem.
majd egy kutyás boltban utána kérdezek.
értem
a kutyasulira sajnos nincs lehetőségem...
van olyan hogy félfojtó?
nem igazán ismerem ezeket az eszközöket..
Ezzel nem szeretnék bántani senkit, de én a fojtót nagyon-nagyon ellenzem.
Szerintem az állat is inkább szóból ért, nem erőszakból.
Nagyobb testű kutyáknál biztosan könnyebb megoldás, de egy nevelhető, "alakítható" kiskutyánál nem alkalmaznám.
igazad van.
Tényleg felesleges a jutifalat.
akkor a tiédben is van erő a fiatal kora ellenére:D
azt hiszem beszerzek egy fojtó nyakörvet.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kutyások segítsetek légyszi!! Lehet, hogy egy kutyus nem szeret játszani inkább lustább?
- Kutyások segítsetek légyszives!