Segítség!-kiskamaszkor (beszélgetés)
Nos ha a saját dolgaimból indulok ki,hááát!
A kamaszkor nekem szép volt,anyukámnak kevésbé.Ám a kiskamaszkorra nem is emlékszem.Azt tudom,teljesen más dolgok érdekeltek mint az én 13 éves lányomat.
És ha már őszinte, akkor egy gyerek kegyetlenül őszinte tud lenni. :)) Akkor is, ha te hibázol...
De ezt el kell fogadnunk cserébe.
:-)) A fiam 13 éves és szerencsére nincs gondunk. (Remélem nem is lesz... :-))) )
De igazad van, a gyerek akkor bízik bennem és akkor őszinte velem, ha én is az vagyok vele. Ez nálunk 100%-ig bejött.
igen igen igen
én emlékszem a kamaszkoromra és anyu is tépte néha a haját,de eltelt és túlélte.
Te is olvastad Vekerdy Tamás Kamaszkor körül című könyvét... :)
Én, amikor már a hajamat téptem kínomban a 12-13 éves fiam viselkedése miatt, akkor kaptam valakitől. Majd megnyugodtam. Minden kamasz ilyen, most mit izgatom magam? Hisz mind ki is növi...
De a lányom még rajta is túltett!
Ma már egyik 22, másik 17, és csak mosolygok, ha visszagondolok azokra az időkre.
A legfontosabb dolog a BIZALOM. Ha érzi, hogy bízol benne, ő is bízni kezd benned, és akkor sokkal többet tudsz róla, és sokkal őszintébb lesz, mint hinnéd.
csak ügyesen! a mindent tiltok stratégia nem vezet sehová!!
ha megengeded neki a tiltott dolgokat azzal a feltétellel, h elmondja neked, sokkal jobban jársz, mert legalább megvan a kommunikáció, és tudod, h mit mivel kezelj, minek mi lehet a következménye, mire számíts!
sok szerencsét!
Szia.
Van egy mondás: Kegyes dolog a természettől, hogy ad 12-13 évet, hogy az ember megszeresse a gyerekét, mielőtt még eléri a kamaszkort. :-))
Sziasztok!
Gondolom nem vagyok egyedül a "problémával".
Iszonyú nehéz következetes szülőnek lenni,nem?
Túl lehet élni??