Segítség kellene egy számítógépes titkosítással kapcsolatban (beszélgetős fórum)
És hogy érthető legyen miért nem akarok ezt és azt, a lényeg csak annyi, hogy a volt párom megkért a közös dolgainkat tegyem már fel a gépére. Ezzel nincs is gond. Viszont nem akarom hogy ezt az a személy is lássa kivel most van. Külön felhasználó fiók azért nem jó, mert minek nekik, kissé furcsa lenne, meg mire megmagyarázza neki.. nem kell a gubanc. A Külön progi meg azért nem jó véleményem szerint mivel a gépet nem én használom majd, nem tudom mikor lesz esetleg véletlenül törölve, hogy nm tudják mi is az.
De mivel ezek a dolgok a kettőnké, így véletlenül sem szeretném ha más is látná.
Ezért gondoltam egy egyszerű jelszóval védett megoldásra, de olyan formában ahogy én azt hittem hogy van ilyen, úgy látszik nincs! :)
esetleg már a Win8-at :D:D
vagy MAC-ot :) Talán DOS-t :D:D
"Külön felhasználói fiókot nem hozhatok létre, pedig tudom az megoldás lehetne."
A kopipészt nem mindig megoldás az emberek problémáira.
Fájlok titkosítása
Csak az NTFS-fájlrendszert használó köteten található fájlok titkosíthatók. A titkosítás menete:
Mutasson a Start menü Minden program, majd a Kellékek pontjára, és kattintson a Windows Intéző parancsra.
Keresse meg a titkosítani kívánt fájlt, kattintson rá a jobb gombbal, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
Az Általános lapon kattintson a Speciális gombra.
A Tömörítési és titkosítási lehetőségek csoportban jelölje be a Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
Kattintson az OK gombra. Ha a fájl titkosítatlan mappában található, akkor megjelenik a Titkosítási figyelmeztetés párbeszédpanel. Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
Ha csak a fájlt szeretné titkosítani, jelölje be a Csak a fájl titkosítása választógombot, majd kattintson az OK gombra.
Ha a fájlt és az azt tartalmazó mappát is szeretné titkosítani, jelölje be A fájl és a mappa titkosítása választógombot, majd kattintson az OK gombra.
Ha egy másik felhasználó próbálja megnyitni a titkosított fájlt, az sikertelen lesz. Ha például egy másik felhasználó megpróbál megnyitni egy titkosított Microsoft Word dokumentumot, a rendszer az alábbihoz hasonló üzenetet jelenít meg:
A Word nem tudja megnyitni a dokumentumot, mert felhasználónév nem rendelkezik hozzáférési jogosultsággal
(meghajtó:\fájlnév.doc)
Ha egy másik felhasználó megpróbál másolni vagy áthelyezni egy titkosított dokumentumot a merevlemez egy másik helyére, a következő üzenet jelenik meg:
Hiba a fájl vagy mappa másolása közben
A következő nem másolható: fájlnév. A hozzáférés megtagadva.
Ellenőrizze, hogy a lemez nincs-e tele, nem írásvédett-e, és hogy a fájl pillanatnyilag nincs-e használatban.
Sziasztok!
Szeretnék 1-2 fájlt, mappát úgy feltenni a gépre, hogy csak az férhessen hozzá, aki jogosult rá.
A rejtett fájlként való "eldugás" mások elől, nem megoldás, mert bármikor megnézhetik. Külön felhasználói fiókot nem hozhatok létre, pedig tudom az megoldás lehetne.
Kérdésem a következő lenne, lehet e olyat csinálni hogy valamilyen módon, különösebb programok használata nélkül jelszóval védjek le pl egy mappát? és ha igen, kérlek írjátok le hogyan kivitelezhető.
Nincs szó semmilyen kutakodásról, 1-2 magánjellegű dokumentumomat szeretném így csak magaménak tudni. Ez a gép több ember keze alatt fordul meg és fő az óvatosság. És igen, muszáj hogy a gépen legyen.
Köszönöm a válaszokat előre is
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- Mi a tapasztalatotok a számítógépes teljes testvizsgálattal kapcsolatban? (ESG)
- A számítógépemen a vezeték nélküli szélessávú kapcsolatoknál ez jelenik meg: - Panni, TPLINK 24.. - TPLINK 530814 mi ez?
- Internet kapcsolat nélkül mire lehet használni egy számítógépet?
- Hogyan tudok titkosítani jelszóval a számítógépen egy mappát?
- A számítógépen jelent meg: Speed Touch B72DEF vezeték nélküli kapcsolat