Sajttekercs – sütés nélkül recept
A Sajttekercs – sütés nélkül hozzávalói:40 dkg edami
vagy trappista sajt
5 db főtt tojás
1 dkg margarin
1 doboz mackósajt
12 szelet gépsonka
só
bors
apróra vágott petrezselyem.
A Sajttekercs – sütés nélkül elkészítési módja:
A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük, majd elzárjuk a gázt alatta. Kb. 15-20 percig hagyjuk benne, amíg nyújthatóvá válik. Utána kivesszük, lecsepegtetjük, téglalap alakúra nyújtjuk. Sonkaszeleteket fektetünk rá, majd megkenjük a krémmel. Krém: a mackósajtot a reszelt, főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel összekeverjük. Miután felkentük a sonkás sajtra, összetekerjük. Folpackba csomagoljuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk. Kipróbáltam, hogy még füstölt sajtot is tettem a töltelékbe, de készítettem mackó sajt helyett zöldfűszeres sajtkrémmel is. Nagyon fincsi!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2008. szept. 28. 15:37
A sajttekercs – sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.