Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Sajttekercs – sütés nélkül recept

Sajttekercs – sütés nélkül recept

A Sajttekercs – sütés nélkül hozzávalói:
40 dkg edami
vagy trappista sajt
5 db főtt tojás
1 dkg margarin
1 doboz mackósajt
12 szelet gépsonka

bors
apróra vágott petrezselyem.


A Sajttekercs – sütés nélkül elkészítési módja:
A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük, majd elzárjuk a gázt alatta. Kb. 15-20 percig hagyjuk benne, amíg nyújthatóvá válik. Utána kivesszük, lecsepegtetjük, téglalap alakúra nyújtjuk. Sonkaszeleteket fektetünk rá, majd megkenjük a krémmel. Krém: a mackósajtot a reszelt, főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel összekeverjük. Miután felkentük a sonkás sajtra, összetekerjük. Folpackba csomagoljuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk. Kipróbáltam, hogy még füstölt sajtot is tettem a töltelékbe, de készítettem mackó sajt helyett zöldfűszeres sajtkrémmel is. Nagyon fincsi!


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sajttekercs – sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook