Sajttekercs (Nóri féle) recept
A Sajttekercs (Nóri féle) hozzávalói:trapista sajt
kenhető sajt
gépsonka
lilahagyma
A Sajttekercs (Nóri féle) elkészítési módja:
Általában mi fél kiló trapista sajtból, 3 db kenhető sajtból szoktuk csinálni. Ebből a mennyiségből általában 3 ruddal tudunk csinálni. Elkészítés: Egy nagyobb lábosba melegítessz vizet,a tetejére raksz egy szűrőt és abbra rakod bele a trapista sajtot (általában mi 3-4 db-ra fel szoktuk vágni és úgy rakjuk bele). A szita azért kell, hogy ne olvadjon a vízben szanaszét a sajt. Ha már úgy érzed, hogy nincsenek benne kemény darabok, akkor fogsz egy sütőpapírt és azon kinyújtod a sajtot. Majd ezt megkened a sajtos krémmel (ebbe a krémbe csak a 3 kenhető sajtmegy, és lila hagymát reszelünk ízlés szerint). Majd erre gépsonkaszeleteket helyezel és az egészet feltekered. És már kész is a sajttekercs. Kicsit állni hagyod hűtőben és már fogyasztható is. nekem az egyik kedvenc kajcsim!
90 napos diétások nyugodtan fogyaszthatják fehérjenapon!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varga.nora, 2009. márc. 15. 12:30
A sajttekercs (nóri féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.