Sajttal töltött rizsgolyó recept
A Sajttal töltött rizsgolyó hozzávalói:- kb. 200 g főtt rizs
- kb. 30 g kukorica konzerv
- 80 g trappista sajt
- 2 tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- ételízesítő
- kis csokor petrezselyem
- 2 maci sajt
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
A Sajttal töltött rizsgolyó elkészítési módja:
A petrezselymet apróra vágjuk. A rizzsel, a felvert tojással és a többi hozzávalóval (a maci sajt kivételével) masszává gyúrjuk. Zsemlemorzsával sűríthetünk rajta, ha szükséges. A macisajtot késsel kisebb darabokra vágjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, közepébe nyomjuk a maci sajtot, majd zsemlemorzsába hempergetjük. Bő, forró olajban kisütjük, közepesnél kicsit kisebb lángon, hogy átsüljön rendesen. Konyhai papírtörlőre szedjük. Melegen a legfinomabb, mikor a sajt folyik a közepén. Tartármártás illik hozzá.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. jan. 19. 19:07
A sajttal töltött rizsgolyó elkészítési módja és hozzávalói.