Sajtos-sütőtökös túrólepény recept
A Sajtos-sütőtökös túrólepény hozzávalói:20 dkg sütőtök 1-1,5 centis kockákra vágva
3 dkg vöröshagyma apróra vágva
1 duci gerezd fokhagyma apróra vágva
0,5 dl víz
2 dkg vaj
2 csapott teáskanál só
5-6 tekerésnyi frissen őrölt tarkabors
25 dkg félzsíros túró
10 dkg reszelt sajt pl. Cheddar, Gouda
5 dkg zabpehely
3 tojás
A Sajtos-sütőtökös túrólepény elkészítési módja:
A hagymát és fokhagymát felhevített vajon megfonnyasztjuk, hozzáadva a sütőtököt kicsit lepirítjuk, majd a vizet rácsurgatva 10 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük. Belekeverjük a túrót, a sajtot, a zabpelyhet és a tojást. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a sütőtökös túróból 10 egyforma (kb. 10 cm átmérőjű, 1,5 cm magas) halmot kanalazunk a tepsibe. Kb. 20 percig sütjük az egyik oldalán, majd megfordítjuk, és még 8-10 percet a másik oldalán, hogy aranybarnára süljön.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 27. 06:37
A sajtos-sütőtökös túrólepény elkészítési módja és hozzávalói.