Sajtos lángos recept
A Sajtos lángos hozzávalói:30 dkg liszt
3 dl tej
25 dkg ementáli vagy trappista sajt egy darabban
2 tojás
1 mokkáskanál só
törött fekete bors
1 teáskanál mustár
olaj
A Sajtos lángos elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverjük a tejjel, a sóval, a mustárral, a törött borssal, a liszttel, végül hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A sajtot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a lágy tésztát evőkanállal beleszaggatjuk. Ha az alsó fele pirosra sült, megfordítjuk, és a piros felére teszünk néhány sajtcsíkot. Mire a lángos alsó fele is megpirul, a sajt ráolvad a tetejére.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 21. 12:32
A sajtos lángos elkészítési módja és hozzávalói.