Sajtos burgonyagombóc bundában recept
A Sajtos burgonyagombóc bundában hozzávalói:70 dkg krumpli
12 dkg liszt
10 dkg sajt
3 dkg vaj
1 db tojás
1 késhegynyi szerecsendió
só
bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A Sajtos burgonyagombóc bundában elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk,kisebb darabokra vágjuk, majd puhára főzzük.Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha langyosra hűl, rakjuk hozzá a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a vajat, majd ízesítssük a sóval, borssal, szerecsendióval.Kis gombócokat formázunk, és a szokásos módon bepanírozzuk. Liszt,felvert tojás, zsemlemorzsa.Forró olajba, minden oldalukat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük. Köretként vagy mártogatóssal önállóan kínáljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. okt. 27. 23:33
A sajtos burgonyagombóc bundában elkészítési módja és hozzávalói.