Sajtos-Baconos hús recept
90 perc
A Sajtos-Baconos hús hozzávalói:
-1kg hús szeletelve(pulykamell,karaj)
-kb.:30-30dkg füstölt és trappista sajt
-tojás
-50 dkg Bacon szalonna
-2 nagy dob.tejföl
A Sajtos-Baconos hús elkészítési módja:
A sajtokat lereszelem,a tojásokat felverem. Egy sor Bacont rakok a tepsi aljába. A húst vékonyra kiverem,majd belemártom a tojásba utána a reszelt sajtba.Az így bepanírozott husokat ráteszem a Baconra,majd a hús tetejére is Bacon kerül.A tejfölt összekeverem a maradék reszelt sajttal és ráöntöm a Baconnal beborított húsra. Előmelegített sütőben kb.:180C-on 50-60 percet sütöm,amíg a teteje piros nem lesz.
A só hozzáadásával vigyázni kell,mert a füst.sajt és a Bacon is elég sós.
A sütési idő és a hőmérséklet függ a hústól(pulyka vagy disznó).Én mindig ellenőrzöm egy villával,ha nem elég puha de a teteje már pirul visszább veszek a hőmérsékleten.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: nedi, 2007. okt. 23. 20:00
A sajtos-baconos hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.