Sajnos visszajött plusz 5 kg, amit nagyon nehéz már leadni... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Étrendváltáshoz lecseréltem:
- fehér kenyeret, fehér lisztet teljes kiőrlésűre
- fehér rizst bulgurra
- fehér cukrot eritritre
Ezen kívül igyekszek az alacsony GI %-os ételeket fogyasztani, mert egyrészt jobban telítik a gyomrot, másrészt az azokban levő ch-t a szervezet lassabban bontja le, így később éhezünk meg ismét.
A KalGuru-n található táblázatok utolsó oszlopában szerepelnek a GI %-ok: alacsony = 0-55 %, közepes = 56-80 %, ezen felül a magas GI, amit mindenképpen célszerű elkerülni. Elsősorban a gabonák, és kenyerek, péksütemények, illetve a gyümölcsök között célszerű szétnézni.
Akármelyik fogyós módszer eredménye hosszú távon nem lesz tartós, ha minimum a fenti változtatásokat nem tesszük meg.
Hát ez az! Ha úgy fogyott, hogy diétázott, vagyis megvont magától ezt-azt, utána pedig visszaállt a korábbi étkezési szokásaihoz, akkor nem kell csodálkozni, hogy visszajönnek a kilók.
Étrendet kell váltani, és majd annak nyomán a szervezet szépen, lassan leadja a korábban felszedett kilókat, és nem is raktároz újra. Amennyiben az illető olyan étkezési szokást alakít ki magának, amelyet könnyedén lehet követni élete végéig.
Bármilyen "megvonásos" fogyókúra nyomán leadott kilók csak időleges fogyást biztosít.
Az étrendváltás, az étkezési szokások, (alapanyagok) változtatása lassabb eredményt hoz, de tartós lesz!
Segítenék, ha elmondanád, eddig mit és hogyan fogyóztál, és mi volt az oka, hogy visszajött az 5 kg.
Ismered a mondást: néma gyereknek az édesanyja sem érti a szavát.
67 vagyok 56-57 helyett.
Es en mindenhova hizok, ami jo, mert minimalissal tobb Hasan lett, de a karom atmeroje megvaltozott, a mellkas meretem. A combom, seggem szep, de nagyobb, mint volt.
Rengeteg szepnruham van, olcsobb leadni, mint ennyi doncot lecserelbi.
További ajánlott fórumok:
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- 4 éves kislányommal sajnos sokszor nagyon türelmetle vagyok, kiabálok vele
- A mennyasszonyom nagyon szeretne egy kis fehér kutyát ami pici marad, de sajnos nincs erre (keretünk)!
- Hol tudnék 5-6 XL-es esőkabátot vásárolni? Óriásboltban sajnos nem nagyon kapok.
- Volt egy összeszólalkozásom egy jó haverommal, nagyon felhúzta magát, majdnem verekedés lett, és sajnos bokszoló volt.. mit csináljak?
- Nagyon éhes voltam, és sajnos bezabáltam vacsorára. Már...