Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Sajnálom, hogy ezentúl nem szedheti ki és vihetik vissza az... fórum

Sajnálom, hogy ezentúl nem szedheti ki és vihetik vissza az... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
62. Hansika (válaszként erre: 61. - Timycat)
okt. 10. 13:04
Ez a demokräcia...
okt. 10. 12:52

Ehhez képest pár napja jelent meg, hogy hajléktalanszállóra/hoz is telepítenek MOHU automatát 🤷‍♀️

Itt tényleg minden lehet meg az ellenkezője is.

60. PöttyösPanka (válaszként erre: 58. - Tulipán***)
okt. 10. 12:00
Az csak a csomagolás a nép számára. Igazából arról szól, mint minden más, a pénzről.
59. libikóka (válaszként erre: 58. - Tulipán***)
okt. 10. 11:53

Kevesebb is,,ahová járok bevásárolni,,mellette hosszú bokor sor van.

A flakonok,aludobozok,már kifogytak.

Van persze más,,csokis,péksütis,stb. papír,,de flakon az egy szál sem.

58. tulipán*** (válaszként erre: 3. - Ildi992)
okt. 10. 11:37
ilyen hülyeséget ... azt hittem az a cél, hogy így vagy úgy, de kevesebb legyen a hulladék nem az, hogy jogi kérdést csináljanak abból, hogy mi lesz vele ...
57. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 23:52
Mindenkinek kell a pénz. De nem hiszem hogy minden sarkon ott fog állni az illetékes elvtárs.
56. michelle.r (válaszként erre: 48. - Timycat)
okt. 8. 15:31

Zseniális 😂😂😂

A hajdúszoboszlói eset is úgy esett, hogy saroktelken áll a ház, jó érzékkel leraktak egy fémpadot a villanyoszlop alá, ami egyrészt tűzforró, mert rásüt a nap, másrészt a villanyoszlopon minden nyáron egy gólyacsalád lakik, és folyton összefossák a padot, ergo senki nem ül rajta.

És amikor unokahugiék reklamáltak, azzal vágtak vissza, hogy a ház mögé ültetett szilvafákat ki ne merjék vágni, mert jön a bírság. De a pad azóta is ott díszeleg.

55. l.luiselotte (válaszként erre: 53. - PöttyösPanka)
okt. 8. 15:27

Fájó szivvel, de visszautasitottam az ajánlatot. Fogyasztásunkat figyelembevéve a visszaváltásból származó bevételünk 23-30 e ft/hó, éppen fedezi a kismacska költségeit.

És szeretem nézni, ahogy a gép gyorsan elnyeli a palackot és göngyöliti a pénzt, nem megterhelő számomra, már a napi rutin része a visszaváltás.

54. tumbo2 (válaszként erre: 52. - L.luiselotte)
okt. 8. 14:26
a mi utcánk talán a legkisebb a faluban.az öregek nem járkálnak,a fiataloknak nem kell.
53. PöttyösPanka (válaszként erre: 52. - L.luiselotte)
okt. 8. 14:01

😱

Ezek után mit teszel?

52. l.luiselotte (válaszként erre: 50. - Tumbo2)
okt. 8. 13:35

Én régebben minden héten másnapos kenyeret és péksüteményt tettem a kuka tetejére, minden esetben elvitték, sőt reggel láttam, hogy már várták.

Visszaváltás : nekünk a sok energia itallal, colával stb napi min. 10 -12 beváltható palackunk van, minden nap beváltom az előző napit.

Pár nappal ezelőtt majdnem szivbajt kaptam, a pénztárnál álltam sorba és odasomfordált egy hajlékjtalan feelingű büzlő fószer, és visszautasithatatlan alánlatot tett : mondta hogy napok óta figyel, és eljön hozzánk minden nap az üres palackokért, hogy én ne fáradjak a beváltással,

51. tumbo2 (válaszként erre: 46. - Timycat)
okt. 8. 09:40
nem tudom,hogy egy ezres lakosú faluban van-e közkuka.jobb helyeken lehet,de hát ez sosem volt jó hely.volt egy üvegbedobó gondolom elfelejtették mindig elvinni,mert a szemét szinte ellepte.na azóta nincs,ez is megoldás.
50. tumbo2 (válaszként erre: 43. - Michelle.r)
okt. 8. 09:36
nem már nagyon régen.de a szemét már a hulladékgyűjtő,vagy kifene tulajdonát képezi,tehát abban nem turkálhat mindenki.egy pár cuccot,pl jó mamuszt kitettem a kuka tetejére,hátha kell valakinek.de arra a kutya sem jár,én meg nem házalok vele.
49. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Globus)
okt. 8. 08:04

Nem vagyok lecsúszott, de visszaviszem a flakonokat.

Hetente egyszer, amikor bevásárolok, visszaviszem a héten összegyűlteket.

48. timycat (válaszként erre: 43. - Michelle.r)
okt. 7. 21:33

Szerintem ez önkormányzat függő, nálunk le se carják.

Mamáéknál volt falopás, bejelentették, körberöhögték őket. Mondjuk tényleg vicces sztori volt, útépítés, mamáék drága díszfáját szépen körbemarkolták, hogy ne pusztuljon ki, vissza lehessen tenni, félretették, majd az eredeti fa helyett a helyreállításnál egy circar hibiszkuszfát tettek a helyére... fa fa, jól van az úgy 😂

Nemzeti park területén van a nyaraló, pampogtak egyszer a favágás miatt, circar beteg, értéktelen fák és verték magukat érte, felajánlottam nekik a faanyagot, tényleg annyit nem ért hogy kocsira felrakják (hála Istennek az árvíz elvitte, megoldotta a szállítást) és megkérdeztem tőlük hogy számlázzam-e tovább az életveszélyes fák kivágását... soha többet nem jöttek.

47. timycat (válaszként erre: 26. - Globus)
okt. 7. 21:25

Én vissza nem viszem. Nagyon kevés flakonunk van, mert víztisztítónk van, szódagép, mást nem nagyon iszunk.

Van egy ismerős aki "társadalmi munkában" besegít állatmenhelynek, egyébként takarít egy nagy irodaházban. Azt mondja elég szép pénz összejön az irodában kidobott flakonokból, visszaviszi, a menhelynek utaltatja a lóvét. Én neki szoktam odaadni azt a néhány palackot ami nálunk összejön. Az elején mentem visszaváltani, az automaták undorító koszos, bűdös helyeken vannak, vagy működnek vagy nem, ha igen akkor is sorállás van... Én meg fogom a havi max 4-5 flakonunkat, na ne szórakozzanak velem.

Mikor turistáskodunk sem cigelem magammal a kiürült flakont, ha lehet visszaadom ott ahol vettem, ha elmászkálok közben akkor megy a kukába. Tök jó lenne, ha a flakonoknak a kukáknál lenne külön rekesz, fül akármi.

Húgomnak lovardája van, ő visszaviszi, mert elég jó összeg összejön a gyerekek, szülők által nála hagyott flakonokból.

46. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 7. 21:07
Normális országban olyan közkuka van, hogy a palackot külön tudod tenni, ráakasztani, hogy ha te nem akarod/tudod visszavinni akkor aki szeretné kukatúrás nélkül visszaválthatja az otthagyott palackot. Mennyivel kulturáltabb.
45. tien
okt. 7. 20:03

Ha elmondanám a véleményem ,lehet örökre kitiltanának.

Százmillió amit nem visznek vissza.

Lehajolnak az utolsó fillérért is.

Nincs pénz ,vagy kell még több az éhes brancsnak.

Hánynom kell már megint 🤮

44. Kacsahercegno (válaszként erre: 26. - Globus)
okt. 7. 16:00

Mondjuk amikor gyerekeket látok guberálni, azon mindig meglepődöm, hogy itt a budai családok gyermekei ezzel egészítik ki a zsebpénzt. (Tudom tudom, nem mindenki gazdag, aki Budán lakik, dehát akkor is.) A hajléktalanoknak viszont aranybánya, a napi kannás bor adagja megvan, ha talál 10db betétdíjas palackot. Márpedig ahogy elnézem, kik és mennyi zsákmánnyal állnak sorba az automatáknál, igen sokan kidobják őket. Ehhez hozzátartozik, hogy egy népszerű turisztikai látványosságok gyűrűjében fekvő szupermarketet frekventálok, és gondolom a turisták hada nem szalad minden kólásüveggel a mohu automatákhoz, szóval termelődik a muníció rendesen azon a környéken.

Mindenesetre ezzel a guberálás büntetése témával megint lábon lőtték magukat, hiszen aki rászorul erre a tevékenységre, azt nyilván nem fogja elrettenteni a pénzbírság, hiszen nem is tudná miből kifizetni... Dehát tudjuk, hogy mindig a tüneteket próbálják kezelni, és nem a problémát. Na jól elkalandoztam itt :D

43. michelle.r (válaszként erre: 28. - Tumbo2)
okt. 7. 13:54

Gondolom, nem mostanában történt.

Az, hogy így van, egészen pontosan tavaly derült ki, Hajdúszoboszlón.

42. michelle.r (válaszként erre: 26. - Globus)
okt. 7. 13:53
Nem érzem magam lecsúszottnak, de minden darabot visszaváltok. És nem azért, mert nagy szükségem van arra a qva 50 forintra. 😉
41. michelle.r (válaszként erre: 29. - PöttyösPanka)
okt. 7. 13:26
Na, erről még nem is tudtam.
40. michelle.r (válaszként erre: 30. - Amaunet)
okt. 7. 13:20

Biztos, hogy markánsan. Egy barátnőm víztisztítókkal foglalkozik, sorban állnak érte az emberek.

Nekünk régóta van víztisztítónk, és azt a nagyon kevés palackot, amit megveszek, azt vissza is viszem. Toll a fülükbe. 😇

39. Amaunet (válaszként erre: 36. - Amaunet)
okt. 7. 12:28

Elfelejtettem megemlíteni az irányított TAO pénzeket, amelyek nagyrésze olyan társadalmi érdekeket szolgál, mint a foci és a focisták támogatása, fizetése.

Bocsánat! Tényleg messzire mutat és szerteágazó ez a hálózat. Pedig csak a kukákból indultunk ki.

okt. 7. 12:27

Ideje volt, csak tartsák is be, büntessék meg a kukázókat. Mivel keveset vagyunk otthon, korán kiteszem a kukát a ház elé, igy aztán a tolvaj csürhe szabadon garázdálkodhat benne. A visszaváltható üveget visszaváltom, igy nincs mire vadászni. A kukázóink heti hőstette. az aljától kezdve kiszedték a kis zsákokat, feldarabolták és a tartalmát a kapunk elé öntötték. ( macskaalom, macska ürülék,zöldségek héja stb

)

A MOHU természetesem nem vitte el.

Kukás napon kamerát szerelünk fel, és ha megismétlődik, feljelentem őket. Ja, nemcsak előttünk, az egész környéken ez megy.

Vki irta, hogy ezáltal tovább hangolják egymás ellen az embereket. Fizessek nekik, további jó munkát kivánva ?

37. Hansika (válaszként erre: 32. - PöttyösPanka)
okt. 7. 12:12
en cola kedvelö vagyok, de lassan mär rämegy az egesz nyugdijam...
36. Amaunet (válaszként erre: 34. - PöttyösPanka)
okt. 7. 11:44

Látom. Biztosan XIV. Lajos személyiségi jogait sértem.:D

Akkor csak nézd meg milyen a MOL tulajdonosi szerkezete! A MOHU MOL Zrt-vel konszolidált mérleget készít (gondolom).

Az alapítványok nagyon hasznos pü. csatornák.

okt. 7. 11:44
Azt is mondták, hogy akinek van kidobandó flakonja, az ezen túl ne a kukába, hanem mellé tegye ki zsákba csomagolva.
34. PöttyösPanka (válaszként erre: 34. - Amaunet)
okt. 7. 11:28
Ne menjünk bele, mert korlátozva leszünk.
33. PöttyösPanka (válaszként erre: 30. - Amaunet)
okt. 7. 11:18
Amúgy tényleg válogatják? Annyi mindent lehet hallani, de nincs hiteles információm. Egy része energetikai hasznosításra kerül. De erről sem tudok biztosat.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook