Saját kezűleg készített papír karácsonyfa díszek (beszélgetős fórum)
Nekem ezek nem tetszenek.
Neked is Boldog Karácsonyt!
Sziasztok! Ez nem papír ugyan, de nagyon olcsó alapanyag ugyancsak, és könnyű elkészíteni, ráadásul ez is szép színes:
Kellemes ünnepeket kívánok!
két fogpiszkálót, (vagy hurkapálca is jó) összeraksz, mint egy Xet vagy keresztet.és arra kell tekerni a cérnát. hímző cérna a legjobb, mert az vastagabb.a közepénél kezded, össze kell szorítani de ne csomózd mert csúnya lesz. és körbe körbe kell menni. A fogpiszkáló szárán 1* körbetekered a cérnát, és szorosan az előző szál mellett haladva mész a következő szárhoz, ott is 1* körbetekerd és így tovább. a végén amikor alig van kint a fogpiszkáló vége,megkötöd a cérnát, és hurkot csinálsz amivel fel lehet akasztani. ha már nagyon jól megy lehet 3fogpiszkálóval is. melírozott hímző cérnával a legszebb.
Remélem érthetően írtam :)
Jaj,ilyet mi is csináltunk :)
Meg olyat,hogy kartonpapírból kivágtunk valamilyen karácsonyi alakzatot és az éle mentén ragasztgattunk rá borsót,vagy babot és celofánnal körbetekertük.Oviban tanították,tavaly dobtuk ki őket,mert már bebogarasodott a bab :)
Szia :D
Mi mikor testvéremmel még kicsik voltunk minden karácsonykor csináltunk díszeket...
A színes papírokat csíkokra vágtuk és csináltunk egy gyűrűt az egyikből, összeragasztottuk, majd a másik csíkot belefűztük, összeragasztottuk... és így tovább...ezt lehet, csomagoló papírból, vagy bármilyen papírból csinálni :D
mi nagyon hosszúra csináltuk mindíg :D
Szeretnék itthon a kisfiam segítségével színes papírokból karácsonyfa díszeket készíteni illetve a lakást is feldíszíteni ehhez keresnék gyakorlottabb anyukáktól ötleteket kérni,vagy linkeket ahol lapulnak jó ötletek:-)
Előre is köszönöm!!!
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi díszek, karácsonyi dekoráció
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- Kiraktátok már az ablakokba a karácsonyi diszeket, világításokat?
- Műhóval ablakra rajzolható díszek karácsonya.Hol találok hozzá sablonokat?
- Van valaki aki saját kezűleg készített szopipárnát, vagy esetleg tudja hogyan kell és mi kell hozzá?
- Óvónéni vagyok, és ötleteket gyűjtök! Milyen ajándékot készített az oviban csemetétek karácsonyra nektek?